Nieuws Antwerpen Willemen Groep 'Onderneming van het jaar 2013'

Willemen Groep 'Onderneming van het jaar 2013'

Willemen Groep 'Onderneming van het jaar 2013'

willemenWillemen Groep is verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar 2013’.

EY (voorheen gekend onder de naam Ernst & Young) organiseert dit jaar de 19de editie van de ‘Onderneming van het Jaar’-award in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Willemen Groep haalde het van Caviar Group, Cegeka Group en Noordzee Helikopters Vlaanderen, en ontving gisteren de award uit handen van de Voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy.

Willemen Groep is ontstaan in 1999 en is internationaal actief in de bouwsector als aannemer, toeleverancier en projectontwikkelaar. Door de complementariteit van de bouwbedrijven kan de familiale groep aan zijn klanten een duurzame oplossing bieden in de burgerlijke bouwkunde, de industriebouw, het residentiële segment, de algemene utiliteitsbouw, de wegenbouw en in complexe projecten waarbij financiering en onderhoud inbegrepen zijn. Het bedrijf stelt meer dan 1.800 medewerkers te werk en realiseerde in 2012 een omzet van 600 miljoen euro.

Willemen Groep vervoegt het indrukwekkende lijstje van winnaars van de afgelopen jaren, naast La Lorraine Bakery Group (2012), Soudal (2011), Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

Voorzitter van de jury, Baron Paul Buysse, licht de keuze voor Willemen Groep toe: “Willemen Groep werd gekozen vanwege de continuïteit van een succesvol familiebedrijf, dat werkt volgens alle criteria van Corporate Governance, maar ook voor de gebalanceerde dynamiek van het bedrijf dat, behalve succesvol te zijn in zijn kernactiviteiten, ook andere winstgevende en duurzame projecten ontwikkelt en tot een succes maakt. Dit laat het bedrijf toe om zijn horizonten te verruimen en zo de optimale omstandigheden te creëren voor een duurzame, winstgevende groei, zowel op korte als middellange termijn. Ook de grote zorgvuldigheid en deskundigheid die zij aan de dag leggen om de opvolging te verzekeren kon ons bekoren.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.