Nieuws Antwerpen Wilrijks bedrijf helpt bij recyclage achtergelaten festivalmateriaal

Wilrijks bedrijf helpt bij recyclage achtergelaten festivalmateriaal

Wilrijks bedrijf helpt bij recyclage achtergelaten festivalmateriaal

WILRIJK – Elk jaar opnieuw laten festivalgangers bergen afval en spullen achter. Maar op enkele Belgische festivals krijgen die spullen nu een tweede leven via Camp2Camp. Achtergebleven kampeermateriaal wordt via sociale tewerkstelling klaargemaakt voor hergebruik en verhuur. Voor de recyclage van al dit materiaal klopt Camp2Camp aan bij Kärcher Belux, dat sinds 2016 zijn hoofdzetel in Wilrijk heeft.

Camp2Camp is een duurzame samenwerking tussen Ecoso, een maatwerkbedrijf dat kringwinkels uitbaat, en een aantal andere organisaties. Het project bestaat 3 jaar en vorig jaar werd maar liefst 52 ton achtergebleven materiaal opgehaald. Van perfect bruikbare tentjes tot luchtmatrassen en stoelen. Al dat materiaal wordt naar een magazijn gebracht, waar het gesorteerd, gecontroleerd, gereinigd en hersteld wordt door medewerkers uit sociale tewerkstellingsprojecten.

Met deze aanpak creëert Camp2Camp het hele jaar door tewerkstelling voor 5 tot 10 mensen, want het gaat tot slot van rekening over zo’n 6.000 luchtmatrassen, 2.000 tenten en 4.000 stoelen.

Duurzame reinigingsoplossing

Voor de onberispelijke reiniging van het achtergebleven kampeermateriaal klopte Ecoso aan bij Kärcher Belux. Beide bedrijven gingen samen op zoek naar de beste schoonmaakoplossing voor al die luchtmatrassen, tenten en stoelen. Hoge druk en stoom kwamen als het perfecte antwoord uit de bus, aangezien hiervoor weinig tot geen detergent moet gebruikt worden en Kärcher Belux de nodige reinigers ter beschikking stelde.

Ondertussen werden er al 1.000 perfect gereinigde kampeerpakketten verhuurd. Zo stelt Camp2Camp samen met Kärcher een einde aan de achteloze manier waarop festivalgangers spullen achterlaten of weggooien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.