Wim Michiels Foto: Essenscia

Wim Michiels (53) verkozen tot nieuwe voorzitter van Essenscia Vlaanderen

Wim Michiels, CEO van chemiebedrijf Proviron, is verkozen tot nieuwe voorzitter van Essencia Vlaanderen voor een periode van drie jaar. Hij volgt Luc Delagaye op die sinds 2017 voorzitter was.

Wim Michiels heeft al ervaring in de chemiesector en zetelde vijftien jaar als ondervoorzitter van Essenscia Vlaanderen en voorzitter van de KMO-Commissie. Hij is ook actief bij Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en zetelt in de Raad van Bestuur van Cefix, de federatie van Europese chemie-industrie. De functie van voorzitter mag hij nu aan dat lijstje toevoegen.

Lees ook: Chemiebedrijf Proviron blijft rotsvast geloven in toekomst van microalgenIn een persbericht laat kersvers voorzitter weten dat hij het "een grote eer" en "grote uitdaging" vindt om op dit tijdstip de fakkel over te mogen nemen van Luc Delagaye. "We staan op een jaar van de verkiezingen", zegt hij.

"De ambities van de Europese Green Deal komen op kruissnelheid en de sterk gewijzigde geopolitieke en economische context zet de concurrentiekracht van bedrijven zwaar onder druk. We moeten durven zeggen waar het op staat: er is nood aan een écht industrievriendelijk beleidskader dat bedrijven maximaal ondersteunt in hun transitie ... Als sector nemen we daarin ook zelf onze verantwoordelijkheid en maatschappelijke rol actief op en zullen dit blijven doen, voor de welvaart hier in Vlaanderen."

Familiebedrijf Proviron

Michiels is sinds 2007 CEO van Proviron, een familiebedrijf gespecialiseerd in fijnchemie voor specifieke nichemarkten. Denk maar aan remvloeistoffen voor de luchtvaart of de productie van microalgen voor viskweek. Het bedrijf telt zo'n 250 werknemers verspreid over de vestigingen in Hemiksem, Oostende, de Verenigde Staten en China en exporteert naar honderd verschillende landen.

Lees ook: Ceo van Hemiksemse Proviron treedt toe tot Europese chemiefederatie