Nieuws Antwerpen Winkelen en museumbezoek dit weekend.

Winkelen en museumbezoek dit weekend.

Winkelen en museumbezoek dit weekend.

de-meir-winkelen-in-antwerpen-2(p-location,1046)(c-0)Volgende zondag,  7 augustus  zijn de Antwerpse winkels weer voor u geopend. Een uitgelezen gelegenheid om de nieuwe collecties te gaan bekijken die stilaan in de etalages beginnen op te duiken. En meteen een gelegenheid voor diegenen die al terug zijn uit vakantie om hun ‘post-vakantie-blues’ wat te vergeten.
U kan dan naar hartenlust shoppen in De Keyserlei, Meir, Diamantwijk, Wilde Zee, Modebuurt, Hoogstraat, Kloosterstraat, Schuttershofstraat, Huidevettersstraat, Kammenstraat, Groenplaats en het Zuid.

De winkels die zich bevinden op de Teniersplaats, tussen de Meir en De Keyserlei, houden zondag een Happy Hour. In de deelnemende winkels kan u een korting of extraatje verkrijgen. U herkent de winkels aan een groene affiche.

En waarom geen culturele aperifief nemen als aanloop naar de shoppingzondag? Op 6 augustus is het museumnacht en dan kan u twintig musea bezoeken. Uitzonderlijk zijn ze dan ’s avonds en ’s nachts geopend.

Organisator Job Van Bortel zegt dat veel mensen vooral tijdens hun vakantie op museumbezoek gaan. “Wij willen net de Antwerpenaar ook in zijn eigen stad naar het museum krijgen” zegt Van Bortel. “En museumnacht is daar een goede aanleiding voor”. Sommige musea plannen ook speciale activiteiten. In het Rockoxhuis bijvoorbeeld is er een speurtocht naar spreekwoorden in schilderijen.  Verder zijn er workshops, concerten of dansinitiaties. En tussen 19 en 21 uur zijn er verschillende kinderactiviteiten. “We proberen elk jaar ook enkele nieuwe musea in het programma op te nemen” zegt Job Van Bortel. Dit jaar zijn dat ETAGE22, Eugeen Van Mieghem Museum, Stadsbrouwerij De Koninck en Maurice Verbaet Art Center.
Meer info op http://www.museumnacht.be

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.