Nieuws Antwerpen Winkelketen Fiets! gaat nog vijf vestigingen openen

Winkelketen Fiets! gaat nog vijf vestigingen openen

Winkelketen Fiets! gaat nog vijf vestigingen openen

fietsDe fietsenketen Fiets! gaat in de komende maanden nog vijf winkels openen. Het bedrijf krijgt daartoe de financiële steun van de investeringsmaatschappij Vermec. Fiets! werd in 2010 opgezet door Hendrik Winkelmans en heeft sindsdien een razendsnelle expansie neergezet.

Fiets! is een heus fenomeen. In een omgeving die helemaal vastloopt in files en verkeersopstoppingen zag Antwerpenaar Hendrik Winkelmans een veelbelovende niche in de stadsfiets. Wie zich snel en efficiënt doorheen het stadsverkeer wil wurmen heeft aan de fiets een uitstekend wapen. Een vaststelling die niet enkel opgang maakte in Antwerpen of Gent maar ondertussen ook al in Wijnegem,, Aartselaar en Herentals. Fiets! runt vandaag al 11 winkels en heeft effectief plannen om er in de komende maanden nog vijf aan toe te voegen.

Maar dan gaat het al lang niet enkel meer om de stadsfiets. De winkelketen zag net zo goed de markt voor de elektrische fiets, de racefiets, de fietsaccessoires en de fietskledij exploderen. In die mate dat de expansie van de winkelketen sterker financieel onderbouwd diende te worden. Het bedrijf legde daartoe contact met de investeringsmaatschappij Vermec van Michel Verhaeren uit Diegem. Vermec neemt participaties in familiebedrijven en ondersteunt op die manier de verdere groei van die ondernemingen. Zo oa. van De Tondeldoos en Eternal Sun. Vermec houdt het in dit opzicht evenwel altijd om minderheidsparticipaties.

Fiets! tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 15 miljoen euro en stelt 70 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.