Nieuws Antwerpen Winkelketen Torfs gaat door op zijn elan

Winkelketen Torfs gaat door op zijn elan

Winkelketen Torfs gaat door op zijn elan

torfs wouterNiets lijkt de winkelketen Torfs L. nog te stoppen. Nadat het bedrijf in 2012 al vlotjes de kaap van de 100 miljoen euro passeerde en afsloot op 107 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten ging de groep uit Sint Niklaas onverminderd door op dat elan. In 2013 werd afgesloten op 115 miljoen euro, opnieuw +7%.

De omzet steeg van 106 miljoen euro naar 114 miljoen euro. Ook de financiële resultaten mogen best gezien worden: een bedrijfsresultaat van 5,8 miljoen euro (+55%!) en een winst van 4,7 miljoen euro (+47%). “Het was een van onze beste jaren ooit, een echte grand cru” zei gedelegeerd bestuurder Wouter Torfs verleden jaar reeds tot Made in Antwerpen. Wat nu?

Torfs doet het uistekend. Zoveel is duidelijk. De schoenenzaak uit Sint Niklaas heeft helemaal geen last van de crisis. Wel integendeel zelfs. Het ziet ernaar uit dat de consumenten precies in crisistijden teruggrijpen naar vertrouwde namen. “Ze weten dat ze bij Torfs kwaliteit kunnen krijgen. Ze geven er dan ook de voorkeur aan om geen risico’s te nemen en passen schoenen die ze kennen. Bij Torfs.”‘

Wouter Torfs was er nauwelijks 28 toen hij in de familiezaak aantrad als assistent van de CEO. In 1995 nam Wouter Torfs de leiding over van het bedrijf en bouwde het sindsdien in versneld tempo uit tot een van de betere zaken in het land. Dat jaar telde de keten 26 winkels en werd een omzet gerealiseerd van 10 miljoen euro. Vandaag is de keten uitgebreid tot mer dan 75 vestigingen en is de omzet meer dan vertienvoudigd.

Bij de winkelketen Torfs L werken vandaag zo’n 446 mensen, daarvan 207 FTE.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.