Nieuws Antwerpen Winkelketen Veritas zag omzet met 4,5% stijgen

Winkelketen Veritas zag omzet met 4,5% stijgen

Winkelketen Veritas zag omzet met 4,5% stijgen

veritasveritasDe zware brand van verleden jaar heeft de verdere opgang van de retailketen Veritas niet gebroken. Op 26 april van verleden jaar ging een compleet magazijn en dito kantoren van Veritas in Kontich in de vlammen op. Het bedrijf heeft zijn omzet in het afgelopen boekjaar 2013 evenwel toch met 4,5% kunnen opvoeren tot 93 miljoen euro.

Veritas is een merkwaardig verhaal. De winkelketen met accessoires en textiel slaagde er in deze crisistijden in om sterk door te breken. Breien, haken en zelf garderobes samenstellen bieden een perfect antwoord op de dure prijzen in de modewinkels.

De moderniseering van de winkels en de vernieuwing van het aanbod heeft het bedrijf alvast sterke groei-impulsen gegeven. Overigens mogen ook de rendementscijfers best gezien worden: met een bedrijfsresultaat van 13,3 miljoen euro en een winst van 11,3 miljoen euro zaten alle parameters in de lift.

Veritas stelt vandaag zo’n 291  mensen (VTE) tewerk. Verleden jaar werden 13 nieuwe vestigingen geopend. Met vijf winkels in Luxemburg heeft het bedrijf een eerste voorzichtige stap over de grens gezet.

De winkelketen is vandaag nog altijd in handen van verscheidene Antwerpse families die zich gegroepeerd hebben in de holding Verihold. De 31 individuele aandeelhouders hebben ING ondertussen evenwel de opdracht gegeven om uit te kijken naar een kandidaat-investeerder. Die moet de huidige eigenaars financieel bijstaan voor de verdere internationale expansie van de groep.

Het bedrijf wordt aangestuurd door voorzitter Marc Peeters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.