Nieuws Antwerpen Winkelprijzen op de Meir stabiliseren

Winkelprijzen op de Meir stabiliseren

Winkelprijzen op de Meir stabiliseren

meirDe huurprijs voor winkelvastgoed op de Antwerpse Meir stijgt niet meer. Volgens immomakelaar Jones Lang Lasalle wordt er vandaag op jaarbasis 1850 euro per vierkante meter betaald op de Meir. Dit is nagenoeg evenveel als in 2012.

Het lijkt erop alsof de belangstelling voor vastgoed op toplocaties niet meer stijgt. De prijzen voor de Meir liggen trouwens op hetzelfde niveau als die in de Brusselse Nieuwstraat. Ook daar was er stabilisatie merkbaar.

Ook in de bekende shoppingcentra zijn de prijzen dit jaar vrij gelijk gebleven: in het shoppingcenter van Wijnegem werd op jaarbasis 1600 euro per vierkante meter betaald. Dit is ook evenveel als in 2012.

De Belgische beleggers investeerden dit jaar ook sterk in winkelvastgoed. Dit neemt niet weg dat de recordcijfers van verleden jaar niet meer gehaald werden. De rendementen voor winkelvastgoed staan immers onder druk. Voor retail warehousing daalde het renddement met 0,25% tot 6%. Voor shoppingcenters bleef de opbrengst beperkt tot 5%.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer