Nieuws Antwerpen Winkels mogen open vanaf 11 mei – andere bedrijven vanaf 4 mei

Winkels mogen open vanaf 11 mei – andere bedrijven vanaf 4 mei

Winkels mogen open vanaf 11 mei – andere bedrijven vanaf 4 mei

ANTWERPEN – Na een wekenlange lockdown geeft de Nationale Veiligheidsraad op basis van een rapport van de exit-experts een zicht op de voorzichtige exit de komende weken. Na een urenlange vergadering werd duidelijk dat er veel aandacht was voor de economische activiteiten, het onderwijs en het sociale contact.

“Het proces van de exit zal progressief verlopen (geleidelijk en in fases), evolutief (bepaalde maatregelen aanpassen ifv verdere verspreiding van het virus) en niet definitief (niet uitsluiten dat er een stap terug moet gezet worden) zijn”, zei premier Sophie Wilmès.

Premier Wilmès benadrukte nogmaals dat de huidige maatregelen van toepassing blijven en we stapje voor stapje gaan versoepelen. Ze verwees ook naar de Groep van 10, de sociale partners hebben samen overleg gepleegd omtrent de te nemen maatregelen op de werkvloer.

Vanaf 4 mei:

  • Industrie en B2B-diensten, maar telewerk blijft de norm;
  • stoffen- en fourniturenwinkels, mits naleven van de maatregelen.

Vanaf 11 mei:

  • Detailhandel mag openen, waarvoor komende week nog de nodige voorwaarden worden uitgewerkt. Het gaat dan onder meer over voorwaarden met betrekking tot organisatie werk, ontvangst klanten en beperken toegang winkel

Vanaf 18 mei:

  • bestuderen onder welke voorwaarden mogelijke contactberoepen, zoals kappers, mogen hervatten;
  • overwegen heropening musea.

Ten vroegste vanaf 8 juni:

  • geleidelijke heropening restaurants en later ook cafés en bars;
  • toeristische attracties;
  • kleinere openluchtevenementen.

“Veiligheidsmaatregelen dienen ook absoluut tijdens de komende exitperiode worden nageleefd”, riep premier Sophie Wilmès op. Mondmaskers verplicht bij het openbaar vervoer vanaf 4 mei voor reizigers vanaf 12 jaar. Werkgever moet ook aan de werknemers mondmaskers ter beschikking stellen als er niet aan de veiligheidsmaatregelen voorzien kan worden.

Aanbevolen om piekuren te vermijden op het openbaar vervoer en je zoveel mogelijk te verplaatsen met eigen vervoersmiddelen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.