Nieuws Antwerpen Winkels open vanaf 11 mei, markten nog niet

Winkels open vanaf 11 mei, markten nog niet

Winkels open vanaf 11 mei, markten nog niet

ANTWERPEN – Zoals voorzien mogen vanaf 11 mei de winkels weer open. Dat heeft de Veiligheidsraad woensdag bevestigd. Daarvoor gelden dezelfde strikte regels als diegenen die nu al van kracht zijn in bijvoorbeeld supermarkten en tuincentra.

De Veiligheidsraad vraagt om enkel winkels in de eigen buurt te bezoeken. Winkelen combineren met toeristische uitstapjes, mag niet.

Het wordt sterk aangeraden om een mondmasker te dragen in de winkels, maar het wordt niet verplicht. Een winkelbezoek dient alleen te gebeuren tenzij het als begeleider van kinderen of van hulpbehoevenden is. Ouderen, mensen met een beperking en zorgwerkers krijgen bovendien voorrang.

Ook voor de werknemers van de winkels moet veiligheid voorop staan.

Markten nog niet open

De marktkramers hadden gehoopt om ook opnieuw te mogen starten. Maar de Veiligheidsraad besliste dat markten voorlopig nog niet openen. Aparte kramen en foodtrucks mogen wel als ze daarvoor toestemming hebben van de lokale overheid.

De volgende fase is gepland voor 18 mei. Dan zullen onder andere de scholen gedeeltelijk terug openen. “We bekijken samen met de experten wat mogelijk is voor markten, musea, bibliotheken en dierentuinen. We onderzoeken ook of kappers en schoonheidscentra weer kunnen openen en of er meer mensen worden toegelaten bij huwelijksfeesten en begrafenissen”, zei premier Wilmès.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.