Nieuws Antwerpen Winkelzone Wilde Zee roept wildgroei van vastgoedborden halt toe

Winkelzone Wilde Zee roept wildgroei van vastgoedborden halt toe

Winkelzone Wilde Zee roept wildgroei van vastgoedborden halt toe

ANTWERPEN – Op initiatief van de handelaarsvereniging van de Wilde Zee en stad Antwerpen hebben 10 immomakelaars een charter ondertekend. Daarmee engageren ze zich om de wildgroei van borden en stickers voor handelspanden die te huur of te koop staan, te stoppen. Een minimale, kwaliteitsvolle bestickering komt in de plaats.

Op elk leegstaand pand mag voortaan slechts één rechthoekige sticker komen waarop alle relevante makelaars vermeld staan, eventueel voorzien van een aantrekkelijk beeld. Het charter heeft betrekking op de straten van de Wilde Zee, met name De Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Lombardenvest, Groendalstraat, Everdijstraat en Schrijnwerkerstraat, maar ook op de Huidevettersstraat, de Schuttershofstraat en Hopland. Makelaars in winkelvastgoed die nog niet actief zijn in het gebied, zullen gevraagd worden het charter mee te ondertekenen.

“Wij ondertekenden dit charter omdat wij geloven dat de plaatsing van een grote hoeveelheid borden de heropleving van een buurt echt niet ten goede komt”, zegt Renske van Roon, vastgoedconsultant bij Prime Retail. “Een pand mag geen marketingtool zijn voor makelaars. Zichtbare leegstand met een opbod aan borden schrikt nieuwe spelers af en geeft negatieve publiciteit aan de bestaande zaken. Een stijlvolle sticker met subtiele vermelding dat een pand te huur of te koop is, volstaat.”

Het charter werd ondertekend door Anker18, CBRE, Clissen Immo, Cushman & Wakefield, Devimo, DG Retail, Hayen Paris, Hugo Ceusters, Made.estate en Prime Retail.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.