Nieuws Antwerpen Wirtz tekent over hele wereld tuinen uit

Wirtz tekent over hele wereld tuinen uit

Wirtz tekent over hele wereld tuinen uit

wirtzHij is er ondertussen 90. Jacques Wirtz is evenwel nog altijd betrokken bij de dagdagelijkse ontwikkelingen van zijn tuinbedrijven Wirtz International en Wirtz Tuinarchitectuur.

Zelfs de Belgische koninklijke familie, Catherine Deneuve en de Franse president Mitterand deden graag een beroep op de diensten van Jacques Wirtz. De man is zoveel als een levende legende die residentiële, openbare, institutionele en zelfs industriële omgevingen omzette in virtuoze tuincomposities. Hij bouwde daarbij vanuit Schoten een bedrijf uit dat vandaag opdrachten uitvoert over de hele wereld.

Het werk van Jacques Wirtz is ondertussen overgenomen door zijn beide zonen Martin en Peter. Ze bouwen verder op de ideeën van vader Wirtz. Ze tekenen landschapsarchitectuur uit en meeslepende tuinontwerpen. Waarbij ze telkens veel respect opbrengen voor de natuurlijke omgeving.

Beide bedrijven stellen vandaag zo’n 60 mensen tewerk. Daarvan 15 ontwerpers die op de hoofdzetel in Schoten zelfs Chinese projecten uitwerken. Martin en Peter namen het bedrijf van hun vader zo’n vijf jaar geleden over. Zus An en broer Geert werken in andere sectoren maar zijn stille vennoten.

Toch is het hard werken. De gevolgen van de internationale economische crisis zijn nog duidelijk voelbaar. De klanten zijn vandaag veel assertiever, alles moet sneller gaan stellen de broers in een breed gesprek met de krant De Tijd. De volgehouden bezuinigingspolitiek van de overheid en de bedrijven zet er Wirtz toe aan om vandaag vooral privé-tuinen aan te leggen. Dit neemt niet weg dat Wirtz verder doorgroeit. “We blijven ver weg van seriewerk,” stellen de broes. De dynamiek van het bedrijf blijft daardoor sterk voelbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.