Nieuws Antwerpen Wissel aan de top van Covestro

Wissel aan de top van Covestro

Wissel aan de top van Covestro

ANTWERPEN – Na meer dan 7 jaar neemt Volker Weintritt afscheid van zijn rol als managing director van Covestro. De productievestiging, die al meer dan 50 jaar actief is in de Antwerpse haven en zo’n 900 medewerkers tewerk stelt, zal nu door de 50-jarige Georg Wagner worden geleid.

Volker Weintritt leidde de Antwerpse productiesite sinds april 2012 en geeft de fakkel nu door aan Georg Wagner. Die startte zijn carrière bij Bayer, waar hij verschillende functies in kleine en grote sites in Duitsland, de VS en Zuid-Afrika vervulde. Daarnaast was hij al hoofd Productie en Technologie van enkele andere productiebedrijven binnen de groep.

“Antwerpen is een van de grootste productievestigingen van de Covestro-groep. Met activiteiten in zowel het business segment polycarbonaten als polyurethanen is het ook een veelzijdige productielocatie. Ik start dan ook met veel enthousiasme in deze nieuwe rol”, vertelt Georg Wagner. “Ik kijk uit naar de geplande investering voor de uitbreiding van de anilineproductie. Die zou binnen ongeveer 3 jaar klaar moeten zijn voor opstart.”

En die aangekondigde investering en productie-uitbreiding voor analine zal ook Volker Weintritt van nabij opvolgen. In zijn nieuwe rol als hoofd van het Steering Comité blijft hij dus betrokken bij de Antwerpse productiesite.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.