Nieuws Antwerpen Witzenmann breidt magazijn flink uit

Witzenmann breidt magazijn flink uit

Witzenmann breidt magazijn flink uit

witzenmannHet Duitse metaalbewerkingsbedrijf Witzenmann gaat zijn magazijn in Oelegem fors uitbreiden. De onderneming wil er meer onderdelen kunnen opslaan en zelf kleinere compensatoren assembleren. Op termijn is er werk voor 70 man extra.

Witzenmann is gespecialiseerd in de productie van compensatoren. Dat zijn onderdelen van pijpleidingen die erg flexibel zijn en daardoor trillingen en schokken als gevolg van temperatuurverschillen kunnen opvangen. Compensatoren worden in dit opzicht vooral gebruikt in de petrochemie, de machinebouw, de autosector, in aardgasnetwerken, in medische scanners enz.

De Duitse groep realiseerde in 2012 een omzet van pakweg 500 miljoen euro en stelt over de hele wereld zo’n 3.500 mensen tewerk. In Oelegem wordt een eigen dochteronderneming gerund. Er werken 130 mensen.

Volgens algemeen directeur Wilfried Van Esbroeck volgt Witzenmann een langetermijnstrategie die op een decentraal beslissingsproces gebouwd is. De dochterondernemingen krijgen daardoor meer armslag, zegt hij in een gesprek met de krant De Tijd. “Witzenmann wil tegen het jaar 2025 zijn omzet optrekken naar 1 miljard euro en een marktaandeel van 30% halen. De dochterondernemingen zullen in dit opzicht de productie ook meer in eigen handen moeten nemen.”

Het Duitse concern trekt daarom investeringen uit om het magazijn in Oelegem flink te vergroten. Er zullen dan meer onderdelen kunnen opgeslagen worden. In Oelegem zullen in dit opzicht op termijn ook kleinere compensatoren kunnen gemaakt worden. Omdat er tevens een eigen testinstallatie staat zullen eventuele afgewerkte producten niet langer meer naar Duitsland moeten voor een technisch nazicht. Op die manier kan de leveringstijd flink ingekort worden. Een en ander is vooral belangrijk voor schepen bv. die slechts twee of drie dagen in Antwerpen aanleggen en aan een revisie toe zijn.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.