Nieuws Antwerpen Wondernemer: Ine Meeussen, de sterke dame die Ufinity exponentieel doet groeien

Wondernemer: Ine Meeussen, de sterke dame die Ufinity exponentieel doet groeien

Wondernemer: Ine Meeussen, de sterke dame die Ufinity exponentieel doet groeien

Wondernemer Ine Meessen

Ine Meeussen heeft Ufinity met hard werken uitgebouwd tot een gerespecteerd bedrijf. Het rekruterings- en consulting bedrijf voor financiële specialisten doet het uitstekend. In samenwerking met de Cronos groep kan Ufinity overigens een breed pakket aan geautomatiseerde financiële diensten aanbieden.

Ine is een doorduwer. Ze heeft van thuis uit die typisch Kempense dynamiek meegekregen om dingen waar te maken. Het gaat erom nooit bij de feiten stil te staan maar naar snelle en gefundeerde oplossingen te zoeken. In Brecht hebben ze haar alvast geleerd om uitdagingen niet uit de weg te gaan maar effectief in te grijpen.

Ze mag dan ook best trots zijn op Ufinity. Het bedrijf heeft zich in Kontich en biedt twee type diensten aan. Enerzijds is Ufinity gespecialiseerd in detachering/interim-management van financiële specialisten bij ondernemingen anderzijds zijn ze een erkende werving –en selectiepartner om bedrijven te ondersteunen bij de zoektocht naar het juiste financieel profiel . In samenwerking met de Cronos groep kunnen projecten gerealiseerd worden zoals de implementatie van een ERP-pakket, de uitrol van nieuwe rapporteringstool of de automatisatie van de facturatie.

U bent er nauwelijks 32. Het is allemaal bijzonder snel gegaan?
“Ufinity tekende verleden jaar voor een omzet van 1,3 miljoen euro. Ik ben er best trots op dat we inderdaad snel gegroeid zijn. We zijn nauwelijks twee jaar bezig maar we onderkennen de dynamiek van ons werkingsmodel. De combinatie van mijn expertise binnen financiële rekrutering en interim-management met de knowhow van de Cronos groep is een perfecte match.”

U hebt eerder bij andere sectorgenoten gewerkt?
“Ik heb enorm veel kunnen leren bij een aantal bedrijven die elk voor zich een eigen aanpak hadden. Zo leer je bv. ook hoe het “niet” werkt. Je onderkent de verschillende aanpak van kleine bedrijven en grote bedrijven. Ik heb er ervaren hoe belangrijk de teamspirit binnen een bedrijf kan zijn. Wanneer iedereen op dezelfde lijn zit gaat het allemaal zoveel makkelijker. Het stimuleren van de zin voor persoonlijk initiatief van de werknemers is een gegeven dat niet overal leeft bij de bedrijven.
Ik werkte een hele tijd bij een groot interim bedrijf waar je op termijn aanvoelt hoe de betrokkenheid van de individuele werknemers veel kleiner is. Op het moment dat het dan ietsje minder goed gaat ligt het accent er meteen ook op cost cutting. Je persoonlijk engagement gaat er meteen ook onder lijden. Dit is niet de weg die ik wil gaan, concludeerde ik.”

Tot je bij de idee kwam om zelf een eigen bedrijf op te starten?
“Een van de start-ups waar ik een hele tijd meegedraaid heb zocht het vooral in de wereld van de financial controllers en de boekhouders. Een heel aparte wereld waar ik de ‘time of my life” beleefde. Een enorm sterk team dat ook na het werk bijeen zat.”

Toen kwam je in contact met de Groep Cronos?
“Door mijn ervaring, de kennis van de arbeidsmarkt en het besef dat financiële afdelingen onder enorme druk stonden ogv automatisatie, change management ea, zag ik zeker de link tussen een “Business Partner in Finance” en een ICT-bedrijf die enorm veel oplossingen aanbiedt.
Het gaat erom dat de boekhouders in hun grijze pak van vroeger meer moeten omturnen tot business visionaries. Ze moeten hun raden van bestuur inzicht kunnen verschaffen in de bedrijfspresentaties, beslissingen inzake kostenbeheersing aansturen en investeringen analyseren. Of hoe de financiële afdeling vandaag veel meer dan vroeger betrokken moet worden in het strategisch besluitvormingsproces van de firma. En vooral; het moet allemaal sneller en overzichtelijker. De directie wil over actuele informatie beschikken. Vandaar de dringende noodzaak tot automatisering van de financiële procesanalyse.”

Ufinity is vandaag actief op drie verschillende deelmarkten?
“Wij doen in de directe samenwerking met de Cronos groep aan financieel project management. Dit houdt in dat wij de dringende cultuurveranderingen op het financieel departement ondersteunen bij de implementatie van een ERP-pakket, de uitrol van nieuwe rapporteringstool of de automatisatie van de facturatie. Wij overleggen in dit opzicht met de klant of we de eigen mensen van het bedrijf moeten betrekken bij het project en de dagelijkse taken moeten overlaten aan een externe expert of omgekeerd. Overigens kunnen we de huidige medewerkers ook bijstaan bij het ontwikkelen van de juiste competenties d.m.v. trainingen.”

Met werving en selectie van financiële experten sluit Ufinity aan op uw vroegere activiteiten?
“Wij zoeken binnen ons onderhand heel uitgebreid netwerk naar een geschikte werkgever voor de financiële kandidaten die zich bij ons aandienen. Wij bieden de mensen daarbij een open en eerlijke communicatie aan over de job inhoud, het bedrijf, de structuur, de mogelijkheden en de ganse selectieprocedure.
Wij stellen ons van onze kant als een HR business partner voor de financiële afdeling van onze klant.”

Maar Ufinity doet tevens aan detachering en interim management?
“Wij werken daartoe zowel met vaste werknemers, zij staan bij ons op de payroll, als freelancers.
Onze klanten zijn KMO’s en multi’s. Wie zich bij ons engageert leert de meest onderscheiden types aan bedrijven kennen. Het is alvast onze betrachting om het financieel team van onze klanten tijdens langdurige afwezigheid of toenemende werkdruk te ondersteunen met financiële professionals waarvan wij de capaciteiten goed kennen. Wij hebben zowel boekhouders, auditors, analisten, controllers, belastingspecialisten, thesaurie-experten als consolidatiespecialisten, financiële managers in onze database.”

Ish zal het geweten hebben. Mama heeft een drukke bezigheid?
“We hebben het inderdaad vrij druk, want ook mijn partner bouwt verder aan zijn eigen onderneming. Maar wanneer we thuis komen hebben we echt wel alle aandacht voor ons zoontje. Eenmaal hij in zijn bedje ligt komt het werk van mijn partner en mijzelf effectief geregeld weer boven. Het is nu eenmaal een passie waar ik mee leef. Het is een mooie uitdaging waar wij veel in investeren.”

Bent u benieuwd naar de financiële oplossingen voor uw bedrijf? http://www.ufinity.be/nl/team

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer