Nieuws Antwerpen Wondernemer Jan Tormans – Tormans Group

Wondernemer Jan Tormans – Tormans Group

Wondernemer Jan Tormans – Tormans Group

“Ik blijf het zeggen: Our People, Your Success. Dat wérkt!”

Jan Tormans uit Geel heeft turbulente jaren achter de rug. Op nauwelijks 17 jaar tijd bouwde hij Tormans Group uit van een kleine firma met vier mensen tot een gerenommeerd bedrijf dat ingenieurs, technici en projectmanagers detacheert in verschillende disciplines en sectoren. Samen met Operations Manager Eddy Laeremans, en een sterk team van enthousiaste medewerkers, verzekert hij als gedreven ondernemer de groei en toekomst van Tormans Group. Vanuit de vestigingen in Geel, Melle, Vilvoorde en Zwijndrecht stellen ze meer dan 350 ervaren specialisten tewerk bij een 150-tal bedrijven.

Knelpuntberoepen, onze business

Stuk voor stuk gaat het om technische profielen met zeer specifieke kennis en ervaring in huis, die steeds moeilijker te vinden zijn op de krappe arbeidsmarkt. “En dat is net onze sterkte”, benadrukt Jan stellig. “Wij beschikken over een uitgebreide databank van 36.000 profielen waarin we zeer gericht en flexibel kunnen zoeken naar een complete match. Werkgevers kunnen onze mensen tijdelijk op projectbasis inhuren en na afloop van de opdracht zoeken wij voor onze ingezette medewerkers dan een nieuwe uitdaging. Uiteraard blijven sommige specialisten ook ‘hangen’ bij de klant. Dat zien we niet zozeer als een verlies, maar vooral als een erkenning van de aangereikte kwalificaties en de beroepsernst van Tormans.”

Mooie referenties

Van 1999 tot nu heeft Tormans Group een uitstekende reputatie verworven. Heel wat grote, gesettelde ondernemingen, zoals Janssen Pharmaceutica, Pfizer BP, Tessenderlo Chemie, Nyrstar en Arcelor Mittal behoren tot de vaste klantenportefeuille. “De afgelopen jaren sloegen we ook de richting van de overheid en de openbare besturen in”, vertelt Jan. “Zo kunnen we o.a. Fluxys en Electrabel tot onze klanten rekenen. Bovendien zwermen onze technici regelmatig uit naar het buitenland voor opdrachten in o.a. Bulgarije, Qatar, Argentinië en zelfs Iran.”

Kroon op het werk

Waarom klanten telkens opnieuw bij Tormans Group aankloppen? “Daar zit onze transparante dienstverlening voor veel tussen. Respect, duidelijke communicatie en oprechte betrokkenheid vinden wij erg belangrijk en dat wordt duidelijk geapprecieerd. Zo winnen wij op lange termijn het vertrouwen.” En dat werpt duidelijk ook zijn vruchten af, want Tormans Group viel de laatste jaren regelmatig in de prijzen met awards en nominaties. De meest recente onderscheiding in 2017 was zelfs een dubbele: op de jaarlijkse Trends Gazellen behaalde Tormans Group twee keer zilver als snelst groeiend bedrijf en dat zowel in Antwerpen als volledig Vlaanderen.

Geel als thuisbasis

Wat nog opvalt, is de sterke verankering van de onderneming in de regio. “In 2005 investeerden we in een eigen hoofdkantoor in Geel en we zijn hier om te blijven. Ik vind het belangrijk om onze onderneming te laten horen en zien”, zegt Jan. “We zijn sponsor van voetbalclub ASV Geel en van Geelse sportverenigingen met een jeugdwerking. Door bewust te investeren in publiciteit en promotie werken we aan de naamsbekendheid van Tormans Group, leggen we overal contacten en kunnen we netwerken. Dat is cruciaal in de zoektocht naar goede mensen en dat is toch onze grootste bekommernis.” Dankzij de bijkomende vestigingen in Vilvoorde (sinds 2007), Melle (sinds 2009) en Zwijndrecht (sinds de zomer van 2016) slaagt Tormans Group erin om in heel Vlaanderen tegemoet te komen aan elke rekruteringsvraag.

Hart op de juiste plaats

Tegelijk vindt Jan dat hij als ondernemer een maatschappelijke opdracht heeft. “Voor zover we kunnen, zetten we ons in voor goede doelen. We fietsen ten voordele van Kom op Tegen Kanker en hebben ons met een benefietavond ingezet voor de Geelse sportclub Avalympics, die deelneemt aan de Special Olympics.” Op de veiling van dit event kocht Jan trouwens een gehandtekend T-shirt van Thibault Courtois: “Dat kon ik niet laten liggen. Als de opbrengst naar een goed doel gaat, dan kopen we dat.” Ook het partnership van Tormans Group om de publicatie van het boek ‘Sporthelden met een beperking’ mogelijk te maken, is een mooi voorbeeld van zijn sociaal engagement. Het gaat om een uniek collector’s item dat 40 gepassioneerde G-atleten portretteert, die tonen dat je ook met een handicap gewoon kan sporten. “Ik hou ervan om tussen die mensen te staan en te zitten. Hun verhalen en hun gedrevenheid, daar kan ik echt van genieten. Het ‘beetje anders zijn’ zat trouwens ook bij ons in de familie. Nonkel Mon, de broer van mijn moeder, had een mentale achterstand en ik ben er dus mee opgegroeid.”

Zelf kreeg de sympathieke Gelenaar op zijn 36ste hartklachten: “Op dat moment besef je zelf hoe relatief alles is en hoe belangrijk lichamelijke en mentale gezondheid is. Dat heeft mijn levensvisie beïnvloed en mijn barmhartige kant nog verder aangewakkerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.