Nieuws Antwerpen Wondernemer: Vanessa Meeuws, zaakvoerster van Stegmann: “Wij gaan voor een kwalitatieve aanpak”

Wondernemer: Vanessa Meeuws, zaakvoerster van Stegmann: “Wij gaan voor een kwalitatieve aanpak”

Wondernemer: Vanessa Meeuws, zaakvoerster van Stegmann: “Wij gaan voor een kwalitatieve aanpak”

Door sterk de focus te leggen op geschoolde kandidaten heeft Stegmann zich in enkele jaren tijd opgewerkt tot een kwalitatieve HR partner. Stegmann Belgium behoort tot de Duitse 7S groep, internationaal al meer dan 35 jaar een gevestigde waarde op de arbeidsmarkt. Stegmann, specialist in uitzendarbeid, werving en selectie, outplacement en HR consultancy ging uitgerekend in 2007 in Antwerpen aan de slag met drie man. Vandaag heeft het bedrijf een heel netwerk aan kantoren uitgebouwd over heel Vlaanderen.  Zaakvoerster Vanessa Meeuws legt de lat ondertussen nog steeds hoger.

 

Het lijkt er wel even op alsof de markt aan interimkantoren een groot bos geworden is waar je als buitenstaander de bomen niet meer door ziet. Elke stad en elk dorp in Vlaanderen telt verscheidene kantoren waar jobzoekenden hun personalia kunnen achterlaten. Toen Stegmann in 2007 een eerste vestiging in Antwerpen op het eilandje opende, was dit om niet in de richting te stappen waar al die concurrenten zich begaven. Het bedrijf van Duitse komaf ging het doelbewust in een andere hoek zoeken. De vestigingen van Stegmann liggen buiten het centrum, zijn vlot bereikbaar en hebben aparte interviewruimtes.

 

Vanessa Meeuws, de dochter van voetballer/trainer Walter Meeuws was al 13 jaren actief in de branche toen ze voor het eerst ook van Stegmann hoorde spreken. Ze was na haar opleiding bachelor in de marketing aan de Karel de Grote hogeschool eerder al aan de slag bij Sicom en Vedior interim. Ze bracht het er al snel tot office manager en later tot district manager. Toen ze in contact kwam met Stegmann Duitsland, kreeg ze de kans om Stegmann Belgium op te richten. “Ik zat onmiddellijk op dezelfde golflengte met de Duitse eigenaar zodat ik deze enorme uitdaging niet kon laten liggen” aldus Vanessa Meeuws.Stegmann

 

“We zijn in Antwerpen begonnen met drie man, Caroline, Tom en ikzelf. Gewoon contact opnemen met bedrijven uit de onmiddellijke omgeving en zo geleidelijk aan onze basis verder opbouwen. Een hele uitdaging, inderdaad. Maar we hebben volgehouden. Elke dag.  Vandaag hebben we meer dan 500 klanten en runnen we negen vestigingen in Antwerpen, Turnhout, Geel (2), Hasselt, Mechelen, Deinze, Temse en Zaventem. Met  38 ervaren en gedreven personeelsleden stuurt Stegmann  nu elke dag 300 gekwalificeerde werknemers uit naar klanten uit diverse sectoren. Farmabedrijven, chemie-ondernemingen, metaalbedrijven… We doen  zowel  uitzendarbeid, werving en selectie, outplacement als HR consultancy. Met profielen zoals ingenieurs, operators, accountmanagers, IT-specialisten, mechaniekers, onderhoudstechniekers,  bedienden, bedrijfsartsen, expediteurs enz.”

 

  • Opmerkelijk toch ook dat U als Stegmann  niet op centraal gelegen plaatsen gevestigd bent. Zoals hier aan de Londenbrug in Antwerpen?

 

Vanessa Meeuws: “Dat klopt. Daar kiezen we doelbewust voor. Wij willen ons als Stegmann onderscheiden van onze vele concurrenten die meestal in elkaars nabijheid zitten. Wij werken enkel op afspraak en nodigen onze kandidaat-werknemers uit  voor een open gesprek en dit met de nodige integriteit en discretie.  Wij willen de meerwaarde van onze kandidaten optimaal in kaart brengen om een kwalitatieve screening te bereiken voor onze klanten. Ons uiteindelijk doel is de perfecte match tussen klant en kandidaat.

 

  • De opgang van Stegmann is in die mate merkwaardig omdat wij toch nog altijd in de uitlopers van een van de zwaarste economische crisissen ooit zitten?

 

Vanessa Meeuws: “Wij hebben als bedrijf in feite nooit veel last gehad van de crisis. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met onze specifieke focus op geschoolde functies. De economische neergang van de afgelopen jaren heeft zich veeleer afgetekend in de productie-afdelingen van de ondernemingen waar vele jobs verloren gingen. Onze beroepssectoren werden daar iets minder mee geconfronteerd.”

 

  • Door als Stegmann voor de geschoolde functies te kiezen riskeert U uiteraard ook veel tijdelijke werkkrachten te verliezen aan uw klanten. Die zullen uw beste mensen na verloop van tijd ongetwijfeld een vaste job aanbieden?

 

Vanessa Meeuws: “Dat is inderdaad zo. Wij moeten vaststellen dat 80% van onze uitgestuurde professionals na verloop van tijd in een vast dienstverband bij onze klanten gaan werken. Wij kunnen dat van onze kant betreuren maar dat geeft anderzijds ook aan dat wij in onze selectieprocedures toch wel goed werk verrichten. Het is de facto een vorm van reclame voor Stegmann. Zeker omdat wij met onze doorgedreven specialisaties in oa. IT, engineering,  medica, finance en sales steeds  verder doordringen op het terrein van werving en selectie.”

 

  • U werkt als Stegmann uiteraard niet enkel voor de bedrijven? U gaat ook voor de kandidaat-werknemers zelf?

 

Vanessa Meeuws:  “Het is er ons om te doen het profiel van kandidaat-werknemers zo optimaal mogelijk uit te tekenen en in onze HR consultancy voor de man of vrouw in kwestie een geschikte carrièreplanning uit te tekenen. Wanneer wij erin slagen de juiste match te leggen tussen  kandidaat en bedrijf hebben wij een goede job gedaan. Daarom werken wij bewust met zeer ervaren recruiters die beschikken over een grondige marktkennis. Ik ben dan ook een trotse werkgever, onze werknemers zijn door hun ervaring en enthousiasme echt de kracht van ons bedrijf.

 

  • Stegmann heeft verleden jaar uitstekend gepresteerd. Met een omzet van 14,7 miljoen euro en een groei van liefst 15% hebt u een indrukwekkende prestatie neergezet. Hoe moet het nu verder?

 

Vanessa Meeuws: “Wij willen gewoon doorgaan op die lijn. Ook dit jaar hopen wij een sterke groei neer te zetten. Op basis van wat we tijdens de eerste twee maanden van het nieuwe jaar gepresteerd hebben mag ik hopen dat we dit jaar zelfs nog beter zullen presteren dan een groei van 15%. Momenteel breiden wij onze bestaande teams uit en staat de  opening van Gent en Brussel op onze verlanglijst. Nog veel werk aan de winkel, maar zo hebben we het graag !

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.