Nieuws Antwerpen Wondernemers – Van Roey ICT Group

Wondernemers – Van Roey ICT Group

Wondernemers – Van Roey ICT Group

De wereld om ons heen is in een razendsnel tempo aan het veranderen. “Wie vandaag nog twijfelt om te vernieuwen, loopt morgen hopeloos achterop”, zegt Pat Van Roey, CEO van VanRoey.be  “Wie eraan denkt om te vernieuwen, moet het absoluut nu doen. Zonder te aarzelen.” Hij gooit er nog een citaat van Bill Gates van Microsoft bovenop: dat we in de komende tien jaar meer vernieuwingen gaan doormaken dan in de afgelopen 50 jaar.

Van Roey is een naam als een klok in de Kempen. Je komt die overal tegen. Niet in het minst die van het bouwbedrijf Van Roey uit Rijkevorsel. Maar vandaag ook steeds meer die van de Van Roey ICT Group uit Turnhout. Patrick Van Roey blijkt nog een verre verwant te zijn van de familie achter het bouwbedrijf Van Roey, maar voor de rest lopen de wegen van de twee bedrijven ver uiteen. “Het bouwbedrijf is dan wél een klant van ons. Wij zijn er best fier op dat zij voor hun ICT een beroep op ons doen.”

Patrick Van Roey startte zijn bedrijf op in zijn garage. Het perfecte Silicon Valley verhaal dus. Vandaag tekent de groep voor een omzet van zo’n 25 miljoen euro. 70 enthousiaste werknemers sturen de groep mee aan op een doelgerichte strategie. Patrick Van Roey (52) heeft enkele jaren bij Philips gewerkt, tot hij tot de bevinding kwam dat hij in IT best wel zijn mannetje kon staan en dat hij zijn dynamiek bij voorkeur in een eigen onderneming kon steken. “Mijn eerste businessplan was vrij simpel”, zegt hij in een gesprek met de redactie. “We schreven 1993 en ons objectief was: 10 Pc’s per maand verkopen. Dat klinkt nu allicht wat lachwekkend, maar toen was dit lang niet zo evident. Vooral niet omdat er zeker in Turnhout al 27 concurrenten in die markt zaten. Je bent veel te laat begonnen, hoorde ik al eens.”

Rond de eeuwwisseling werd het pas ernst. De ontwikkelingen in de IT gingen razendsnel vooruit. In die mate dat IT’ers niet langer generalisten waren, maar specialisten werden. Bij bedrijven werd de eerste lijn IT effectief nog wel in handen van de computerdienst gelaten, maar de echte problemen oplossen werd meer een zaak voor de specialisten die dan van buitenaf aangetrokken werden. De informaticadiensten werden geoutsourcet.

In die jaren kreeg ook de Van Roey ICT groep geleidelijk aan vorm. Vandaag vormt de groep de holdingmaatschappij boven Webstore.be, VanRoey.be en het recent overgenomen Logiqstar. Webstore.be staat voor twee shops in Turnhout en Geel en een online shop. Sinds 1 januari 2016 werkt Webstore.be samen met Euronics Belgium, de holdingmaatschappij boven Selexion, Selexion Clix en Selexion PC. VanRoey.be is de tweede steunbeer in de groep en is strategische ICT-partner van Belgische KMO’s en grotere bedrijven, business-to-business dus. VanRoey.be heeft vandaag vestigingen in Turnhout, Geel, Mechelen en binnenkort ook in Antwerpen. Met Logiqstar gaat Van Roey internationaal. Logiqstar biedt een uitgebreide ERP en CRM-oplossing voor logistieke dienstverleners, zoals douaneagentschappen, expediteurs en havenbedrijven die van nature internationaal georiënteerd zijn.

Pat-&-Eric

Patrick Van Roey en sales directeur Eric Primus

“Wij focussen binnen VanRoey.be vandaag heel sterk op cybersecurity”, zegt sales directeur Eric Primus. “Wij hebben hiervoor een partnership met het Amerikaanse Fortinet. Wij vervangen verouderde firewalls waarachter bedrijven hun IT-infrastructuur afschermden. Cybercriminelen hebben hun aanpak sterk veranderd en ze vallen steeds meer ook KMO’s aan. Fortinet werkte met een vernieuwende gelaagde aanpak. Wij zijn meegegroeid met onze leverancier en bedienen naast KMO’s ook grote klanten zoals Soudal, De Lijn, Van Lanschot Bankiers en UZ Leuven. Wij zijn heel selectief bij het kiezen van de partners waarmee we in zee gaan en de oplossingen die we aanbieden. Wij kozen voor nichemarkten, die ons ten aanzien van onze concullega’s heel lean maakten. En van die oplossingen hebben wij de maximale knowhow en expertise in huis.”

Het bedrijf was ongetwijfeld een pionier in de cloud. Zeker voor start-ups en KMO’s is het aanbod aan technologie in de cloud een enorme stap vooruit geweest. In die mate dat ze niet langer een eigen totale IT-infrastructuur dienden op te bouwen, maar konden rekenen op de datacenters van Microsoft. Tenslotte is ook de markt van applicaties (websites, apps…) een grote groeipoot. VanRoey.be verkoopt net als bij de start nog altijd computers, laptops en tablets, maar is vandaag vooral een dienstverlener in ICT.

“De kracht van ons bedrijf ligt ongetwijfeld in de dynamiek die onze jonge werknemers aanbrengen”, zegt Pat Van Roey nog. “Wij zijn hier allemaal gek van technologie. Wij zijn er dag en nacht mee bezig. Omdat onze hobby finaal ook ons beroep geworden is, kicken wij echt op nieuwe ideeën, op nieuwe ontwikkelingen. Onze mensen brengen geregeld verrassend sterke ideeën aan, die we naderhand zorgvuldig in teamverband bestuderen om na te gaan of er effectief voor het bedrijf nieuwe kansen in liggen.”

Zelf gaat Pat Van Roey ook op zoek naar nieuwe producten. Op congressen in de Verenigde Staten bijvoorbeeld. “Je kunt er onvoorstelbare dingen opsteken. Ik vlieg effectief minstens drie keer per jaar naar Amerika. Om er bijvoorbeeld na te gaan hoe de Amerikanen omgaan met de cloud. Ze stonden er effectief minder ver mee dan ik zelf verwacht had. We konden er lessen uit trekken. We volgen ook de Koreanen op. Samsung, LG, enzovoort.”

Pat Van Roey laat zich ook geregeld zien in de Antwerpse ondernemerswereld. Hij stelt er prijs op om contacten te leggen met de CEO’s van andere ondernemingen. Kwestie van hun problemen te onderkennen en voeling te houden met hun IT-problematiek. Daar groeien geregeld interessante conclusies uit.

logo-VanRoey1-300x79VanRoey.be heeft op die manier een indrukwekkend klantenbestand opgebouwd. Onder hen Soudal, Würth, AZ Turnhout, Bobbejaanland en andere Kempense en Antwerpse ondernemers. Maar ook VOKA, Fluxys, Mensura, Renotec, Immoweb, enzovoort. VanRoey.be is ambitieus en wil verder groeien in de provincie Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.