Nieuws Antwerpen Woonzorgcentrum Lint schakelt Cenergie mee in

Woonzorgcentrum Lint schakelt Cenergie mee in

Woonzorgcentrum Lint schakelt Cenergie mee in

cenergieHet studiebureau Cenergie uit Berchem is mee betrokken bij de verbouwing van het woonzorgcentrum Zonnestraal in Lint. De specialisten van Cenergie gaan het OCMW van Lint en RDBM Architecten assisteren bij de “optimalisering van het bouwfysisch en technisch ontwerp om een comfortabel en energiezuinig gebouw neer te zetten zonder een beroep te doen op (te) dure technieken.”

Het gegeven “energie” maakt vandaag een van de belangrijkste deelaspecten uit van een bouwproject. Het is een groeimarkt die in volle expansie zit. Cenergie onderkent daarom de geweldige dynamiek van oa. energiemanagement, passiefgebouwen, duurzaamheidsmaatregelen, energietechnieken e.d. “Wij zijn als bedrijf gegroeid uit het initiatief van energiespecialist Aviel Verbruggen en de universiteit Antwerpen”, zegt algemeen directeur Kathleen Markey. “Aviel Verbruggen heeft heel zijn carrière toegespitst op de energieproblematiek. Hij richtte in dit opzicht mee de coöperatieve vennootschap Cenergie op waarmee concrete realisaties op het vlak van energiebeheer zouden uitgetekend worden.” Cenergie stelt vandaag zo’n 35 mensen tewerk.

Cenergie onderkent vandaag net als alle ondernemingen de druk van de economische crisis. Het orderboek voor 2013 zit nog redelijk vol maar voor 2014 zijn de nieuwbouwprojecten duidelijk schaars. Precies omdat de activiteiten van Cenergie in het verleden gespreid werden over veel verschillende deelmarkten kan Cenergie de crisis wel aan. “Wij doen oa. ook aan renovatie”, zegt Kathleen Markey. “Wij leveren energie-audits af alsook de realisaties van deze audits onder de vorm van ESCO en hebben ons tevens sterk gespecialiseerd in energieboekhouding van gebouwen. De energie-audits en energiemonitoring van gebouwen waren destijds overigens de aanzet tot onze stichting. Zo’n 15 jaar geleden gingen wij in opdracht van de zuivere Intercommunales, nu Infrax de data van honderden gebouwen opvolgen. Wij kregen daardoor heel wat data bijeen en kunnen nu met de hulp van ons softwareplatform eSight optimale regelingen voor installaties voorstellen. Wij volgen onderhand al 2000 gebouwen op….”

In Lint zullen de specialisten van Cenergie meewerken om van de Zonnestraal een hypermodern maar ook energie-efficiënt gebouw te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.