Nieuws Antwerpen Wordt Bart van VremdVeld uit Boechout de Korte Keten Kop?
Antwerpen

Wordt Bart van VremdVeld uit Boechout de Korte Keten Kop?

Vijf korteketenproducenten strijden in aanloop naar de Week van de Korte Keten 2021 voor jouw stem. Iedereen met een hart voor lokaal lekkers kan op één van de vijf laureaten stemmen via www.weekvandekorteketen.be. Bart Verstraete van VremdVeld in Boechout neemt het voor de titel Korte Keten Kop 2021 op tegen laureaten uit Laakdal, Geel en Duffel.

Alle korteketenproducenten uit de provincie Antwerpen kregen de kans om zich kandidaat te stellen als Korte Keten Kop 2021. Daarbij vertelden ze over hun producten en bedrijfsvoering en over de manier waarop zij hun rol als ambassadeur voor de korte keten willen waarmaken. Uit alle kandidaten zijn vijf laureaten gekozen, waaronder dus Bart Verstraete van VremdVeld uit Vremde, deelgemeente van Boechout.

Bart Verstraete teelt biologische groenten, fruit en bloemen op het VremdVeld. Hij stapte in de korteketenverkoop om voedselkilometers te beperken en kraakverse producten aan te bieden via een korte keten. Het persoonlijk contact met de klanten, die hun groenten komen halen en hun bessen zelf plukken, staat centraal. De zelfpluk in een mooie omgeving is voor veel klanten een moment van onthaasting en dus een mooi voorbeeld van landbouwbeleving.

Stemmen kan tot en met 6 mei via www.weekvandekorteketen.be. Bij de start van de Week van de Korte Keten, op zaterdag 15 mei, onthult de provincie Antwerpen de winnaar van de Korte Keten Kop 2021. Hij of zij wordt een jaar lang het gezicht van de korte keten in provincie Antwerpen.