Nieuws Antwerpen Wouter De Geest geeft fakkel bij BASF Antwerpen door

Wouter De Geest geeft fakkel bij BASF Antwerpen door

Wouter De Geest geeft fakkel bij BASF Antwerpen door

ANTWERPEN – Wouter De Geest, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van BASF Antwerpen, beëindigt eind 2019 zijn mandaat. Na 12 jaar als ceo van de Antwerpse BASF-site wordt hij opgevolgd door Jan Remeysen, de huidige Vice president Operations Isocyanates & Precursors. Die zal zich vanaf 1 oktober voorbereiden op deze nieuwe opdracht.

Jan Remeysen is doctor in de scheikunde. Hij startte zijn carrière binnen BASF in 1996 op de Milieudienst in Antwerpen en groeide in 2003 door tot afdelingshoofd Milieu, Gezondheid, Veiligheid, Energiebeleid en Communicatie. In 2005 kwam hij aan het hoofd van de Polyamide en Voorproducten-afdeling. Vanaf 2010 werkte hij vanuit de hoofdzetel van BASF in het Duitse Ludwigshafen. Bij zijn terugkeer naar Antwerpen eind 2014 werd Jan Remeysen Vice President van de productieafdeling Isocyanaten en Precursors.

Wouter De Geest, die wel lid blijft van de raad van bestuur van BASF Antwerpen: “Als tweede grootste site binnen de BASF-groep, is het belangrijk een leider te hebben die vertrouwd is met onze kerntaak als productiesite, maar ook het belang van de ondersteunende diensten en onze strategische partners op en buiten de site weet in te schatten. Jan heeft bovendien zowel bij onze hoofdzetel als in de andere regio’s waar BASF opereert een sterk netwerk uitgebouwd, waarvan onze site sterk zal kunnen genieten.”

Jan Remeysen: “Het is met veel enthousiasme dat ik deze rol zal opnemen. De opdracht is duidelijk: samen met het site management team zullen we ons blijven inzetten voor een veilige en performante site, met gedreven medewerkers die instaan voor een betrouwbare productie. Ik kijk er naar uit om hiermee aan de slag te gaan.”

BASF Antwerpen is het grootste chemische productiecentrum van België, dat meer dan 3.200 medewerkers telt en vorig jaar een omzet realiseerde van 6 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.