Nieuws Antwerpen Wouter De Geest vervangt Hein Deprez in bestuur Port of Antwerp

Wouter De Geest vervangt Hein Deprez in bestuur Port of Antwerp

Wouter De Geest vervangt Hein Deprez in bestuur Port of Antwerp

ANTWERPEN – Wouter De Geest, die op 1 januari 2020 formeel afzwaait als ceo van BASF Antwerpen, treedt vanaf 1 januari 2020 toe tot de raad van bestuur van Port of Antwerp en dit voor een periode van 6 jaar. De Geest neemt de plaats in van Hein Deprez, die op 2 december zijn onafhankelijk mandaat heeft neergelegd. Wouter De Geest is tevens voorzitter van Voka.

De raad van bestuur is het hoogste orgaan van Port of Antwerp. Ze bepaalt de strategische opties voor de haven en de beleidsoriëntaties, en zorgt voor de democratische controle op het havenbeleid. De raad bestaat uit twaalf leden, waaronder zes gemeenteraadsleden, die allen begin dit jaar werden benoemd.  De overige zes leden zijn onafhankelijke bestuurders die in 2016 werden benoemd voor een mandaat van zes jaar.

Vanaf 1 januari 2020 zal de raad van bestuur van Port of Antwerp als volgt zijn samengesteld:

Voorzitter: havenschepen Annick De Ridder.

Overige gemeenteraadsleden: Bart De Wever, Koen Kennis, Carole Lamarque, Kathleen Van Brempt en Marc Van de Vijver.

Onafhankelijke bestuurders: Wouter De Geest, Jules Noten, Martine Reynaers, Roger Roels, Giulia Van Waeyenberge en Stéphane Verbeeck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.