Nieuws Antwerpen Wouter Torfs wordt bestuurder bij Steylaerts

Wouter Torfs wordt bestuurder bij Steylaerts

Wouter Torfs wordt bestuurder bij Steylaerts

LIER/TEMSE/SINT-NIKLAAS – Wouter Torfs stapt als onafhankelijk bestuurder in de groep Steylaerts. De ceo van Schoenen Torfs versterkt zo de Raad van Bestuur van de marktleider in tegels en badkamerrenovatie.

Steylaerts werd in 1961 opgericht door Jos Steylaerts en zijn vrouw José Jacobs. De belangrijkste poot van Steylaerts is de afdeling badkamerrenovatie, met toonzalen in Lier en Temse. Onder de merknaam ‘azuleo’ in Wijnegem is Steylaerts ook sterk aanwezig in Antwerpen. Voor de verkoop van tegels en parket ligt daar de focus op de professionele markt. Ook douchegotenfabrikant Carrodrain, dat momenteel een nieuwe fabriek bouwt in Heist-op-den-Berg, behoort tot de groep.

Steylaerts investeerde de voorbije jaren fors. Na de overname van azuleo in Wijnegem in 2010, volgde in 2016 de acquisitie van Tegels Troubleyn in Temse en de verhuis van Berlaar naar Lier in 2018.

Versterking Raad van Bestuur

In de Raad van Bestuur van Steylaerts zetelen naast Patrick en Peter Steylaerts al enkele jaren enkele onafhankelijke bestuurders. Voorzitter Mark Duyck heeft een verleden bij onder meer WDP en Brussels Airport. Verder maken ook Dirk Theuns, ceo van IKO, en Stefan Van Buggenhout, managing director bij CRH Structural Concrete, deel uit van de Raad van Bestuur.

Patrick Steylaerts, ceo groep Steylaerts: “Na een aantal operationele verschuivingen binnen onze organisatie, zochten wij een bijkomende bestuurder die zijn sporen verdiend heeft qua marketing en HR maar die ook een bijdrage kan leveren aan de strategische oefeningen die we als groeibedrijf voortdurend moeten maken. Zo kwamen wij terecht bij Wouter Torfs. Wij waren erg blij en vereerd dat hij zo enthousiast reageerde op onze vraag. Wouter kent ons bedrijf al lang en hij heeft echt het profiel dat we voor ogen hadden. Hij past qua persoonlijkheid en visie ook perfect binnen onze bedrijfscultuur.”

Wouter Torfs, jurist van opleiding, stapte in 1986 stapte als lid van de derde generatie in het familiebedrijf dat in 1948 werd opgericht door zijn grootouders. Hij is ook een vertrouwde verschijning in de media en werd meermaals verkozen tot beste werkgever van het jaar.

Wouter Torfs: “Ik herken bij Steylaerts veel van de waarden en ambities die ook bij Torfs centraal staan. Ondernemen met passie en focus en met respect voor klanten en medewerkers. Vol overtuiging en van harte wil ik mijn steentje bijdragen aan de groei en bloei van dit mooie familiebedrijf.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.