Nieuws Antwerpen Wouters Brood en Patisserie bakt elke dag 8000 broden

Wouters Brood en Patisserie bakt elke dag 8000 broden

Wouters Brood en Patisserie bakt elke dag 8000 broden

woutersEr gaan gemiddeld elke dag zo’n 8.000 broden de deur uit. Tijdens de weekeinds zijn dat er nog meer. Overigens in 30 verschillende soorten. Tevens honderden koffiekoeken, pistolets, eclairs, tompouces, boules, complete fruittaarten, chocoladetaarten, roomtaarten enz. Wouters Brood en Patisserie in Kalmthout sluit overigens geen enkele dag. Om zes uur ’s morgens moet alles geproduceerd en geleverd zijn.

Chris en Bert Wouters hadden als kind helemaal geen uitstaans met de bakkerswereld. Hun ouders hadden een land- en tuinbouwbedrijf. Bert ging aan het PÏVA in Antwerpen evenwel voor bakker-patissier studeren. Hij werkte naderhand acht jaar bij de bakkerij Nuyens in Nieuwmoer vooraleer hij zich in 2001 inkocht in het kapitaal van het familiebedrijfje. Chris ging van zijn kant boekhouding studeren en kon aan de slag voor oa. TBW Accountants en Belastingconsulenten en bij Ernst and Young. Toen de gelegenheid zich aandiende om mee in het kapitaal van het bedrijf van Bert te stappen werd in 2005 een perfecte tandem gevormd die de vroegere bakkerij Nuyens ombouwde tot een gesmeerde industriële groep. Bert zet zich voor 100% in op de bakkerij en de productie, Chris doet de cijfers.

Het bedrijf van de gebroeders Wouters is in al die jaren uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming. Wouters Brood en Patisserie draait vandaag op een personeelsbestand van liefst 96 werknemers. Verleden jaar werd een omzet van 6,9 miljoen euro bijeengewerkt. Een groei van liefst 8%. Het bedrijf bedient rechtstreeks negen eigen winkels in de brede regio. Daarvan worden er vier gerund door zelfstandigen. Verder worden tientallen ambachtelijke bakkers beleverd net zoals grote klanten als ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, bedrijfsrestaurants en grote cateraars als Sodexho, Aramark, Compass e.a. De broers staan zelfs in voor de dessertbuffetten van traiteurs en feestzalen en beleveren bovendien de begrafenisondernemers voor de koffietafel. Het blad van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland bracht onlangs een meeslepende reportage over het expansieve bedrijf.

De commerciële opgang van de groep ging kennelijk parallel met de technologische innovatie die beide broers onafgebroken in hun bedrijf inbrachten. Het gaat dan om geavanceerde ovens, geacclimatiseerde ruimtes, hygiënische frigo’s, moderne productielijnen enz.

Het ging evenwel net zo goed om de hoge kwaliteitseisen die binnen het bedrijf gesteld werden. Het bedrijf heeft zich perfect afgesteld op de strenge regels inzake voedselveiligheid. Alles wordt voor 100% gecontroleerd.

Centraal staat evenwel steevast de aandacht voor de klanten. Vandaar ook de beslistheid om elke dag van het jaar te draaien. Zeven dagen op zeven, feestdagen en zondagen inbegrepen. Vanuit de filosofie dat een bakker er altijd moet staan. Zeker als er iets te vieren valt. Bij Wouters Brood en Patisserie werden onlangs voor Verloren Maandag liefst 30.000 worstenbroden en appelbollen gemaakt. Maar ook een gewone zondag is een feestdag: de bestelwagens van de firma rijden op zondag zelfs vier keer per dag uit om verse pistolets te beleveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.