Nieuws Antwerpen Wouters Brood & Patisserie heeft nu ook winkel in Kapellen

Wouters Brood & Patisserie heeft nu ook winkel in Kapellen

Wouters Brood & Patisserie heeft nu ook winkel in Kapellen

KAPELLEN – Verloren Maandag was een drukke dag bij de bakkers in de Antwerpse regio. Ook alle winkels van bakkergroep Wouters Brood & Patisserie waren geopend. En dat zijn er sinds maandag 13, want in de Stationsstraat in Kapellen opende Wouters Brood & Patisserie een nieuwe winkel. Ze namen er eind 2019 bakkerij Gryp over, die na 70 jaar de fakkel doorgaven.

Wouters Brood & Patisserie heeft vestigingen in Nieuwmoer, Kalmthout, Wuustwezel, Gooreind, Putte(-Kapellen), Sint-Job-in-‘t-Goor, Mariaburg, Stabroek, Brasschaat, Merksem, Edegem, Grand Bazar Shopping Antwerpen en sinds maandag dus ook in Kapellen. “De winkelruimte van oude bakkerij Gryp is volledig gemoderniseerd en verdubbeld in oppervlakte”, aldus Chris Wouters.

Het verhaal gaat terug tot 1884, wanneer Kees Buyens een kleine bakkerij start in Nieuwmoer bij Kalmthout. Vervolgens namen zonen Leon en Gust de zaak over. Toen Hugo, de zoon van Leon, de bakkerij overnam vestigde hij zich op een andere plaats in het dorp en bouwde de zaak verder uit. In 2001 werd Bert Wouters, reeds 8 jaar in dienst bij Bakkerij Buyens, een evenwaardig partner, en Bakkerij Buyens – Wouters werd geboren. Chris Wouters, broer van Bert, stapt in 2005 mee in de zaak.

Door de sterke groei werd in 2007 geïnvesteerd in een nieuwe bakkerij om producten grootschalig op ambachtelijke wijze te produceren. Die kwam er op Industrieterrein De Bosduin in Kalmthout. Vanaf dat moment is er sprake van Wouters Brood & Patisserie.

Bakkersgroep Wouters Brood & Patisserie levert niet alleen aan zijn 13 eigen zaken. Ook rusthuizen, traiteurs, ziekenhuizen en scholen doen een beroep op de bakkersgroep, waar ondertussen 148 medewerkers werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.