Nieuws Antwerpen Wuustwezel is trots op Augustijns Keukens

Wuustwezel is trots op Augustijns Keukens

Wuustwezel is trots op Augustijns Keukens

augustijnsAugustijns Keukens maalt niet om de zogenaamde crisis. “Er komen al eens donkere dagen, maar daar moet je je als ondernemr altijd op voorbereiden”, zegt Jef Augustijns, de zaakvoerder van het bedrijf. “Je moet er op letten dat je dingen achter de hand houdt. Dan overleef je het wel.”

Wuustwezel is bepaald trots op Augustijns Keukens. Het bedrijf is gegroeid uit het initiatief van schrijnwerker Jan Augustijns die in 1954 een eigen zaak opzette. Zoon Jef is in de ateliers van het bedrijf groot geworden en heeft de zaak na verloop van jaren overgenomen.

Met een personeelsbezetting van vandaag al 70 man behoort Augustijns Keukens tot de grote werkgevers van de gemeente. Het bedrijf maakt keukens, badmeubels en dressings in eigen beheer. De klanten kunnen dus samen met de bouwheer hun ideeën uitwerken.

Het orderboek is onderhand nog altijd flink gevuld. Jef Augustijns gaat niet elke avond slapen met de bekommernis om de vervolgorders die de onderneming moeten laten lopen. “We zien wel. Uiteraard is het niet altijd evident om nieuwe bestellingen binnen te halen maar het loopt volgens mij wel los.”

Zijn vertrrouwen? De stevigheid van de fundamenten die onder Augustijns Keukens liggen. “Ik heb mijn vader destijds kunnen opvolgen omdat hij zekerheden ingebouwd had in onze firma. Ik probeer die fundamenten nog verder te versterken.”

Het omzetcijfer van de firma dekt Jef Augustijns discreet toe. “De concurrenten lezen mee”, zegt hij. “Indien ze het echt willen weten moeten ze het maar gaan opzoeken.” Of hij nog bijkomend personeel zoekt? “Niet direct, maar iemand met ideeën in zijn kop mag zich altijd komen aanbieden.”

Augustijns Keukens runt ook een eigen showroom in Aartselaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer