Nieuws Antwerpen Wycam's nam doorstart

Wycam's nam doorstart

Wycam's nam doorstart

wycamNa de overname door de Confiserie Thijs uit Sint Niklaas heeft Wycam’s een doorstart genomen. De bekende producent van de borstbollen uit Kalmthout heeft zijn assortiment uitgebreid met twee nieuwe smaken. De boter- en koffiebollen zijn inmiddels op de markt en het is nu wachten op de eerste cijferresultaten.

Wycam’s is met zijn bekende blikken doosjes een vertrouwde aanblik in de winkel en in de supermarkt. De bollen verkopen nog altijd biezonder vlot. Wycam’s is vandaag 70 jaar oud en gaat onverminderd door. De authentieke recepten van stichter, Camille Wijckmans garanderen het bedrijf ongetwijfeld nog mooie groeicijfers.

Camille Wijckmans maakte zijn eerste borstbollen op zijn stoof in Schoten. Hij had er onmiddellijk veel succes mee. In die mate dat hij op industriële basis ging werken. Vandaar ook de verhuis naar een pand in Kalmthout. Wycam’s bleef evenwel het principe trouw om alleen maar hoogwaardige ingrediënten te gebruiken. Zoon Robert nam de zaak later over. Kleinzoon Eric vertegenwoordigde in dit opzicht de derde generatie. Alleen had Eric geen opvolger en diende hij noodgedwongen uit te kijken naar een overnemer.

Het werd uiteindelijk de Confiserie Thijs van Joris Thijs, ook al iemand van de derde generatie. De Confiserie Thijs maakt vooral gommetjes, lolly’s en bonbons. Joris Thijs zag onmiddellijk het commerciële potentieel van Wycam’s en sloeg toe. Sinds enkele maanden draait Wycam’s binnen de groep. Met veel succes. Joris Thijs volgde in dit opzicht de traditionele lijnen van het bedrijf maar ontplooide ook nieuwe initiatieven. Zo de lancering van de nieuwe boter- en koffiebollen en de opfrissing van de blikken verpakkingen in retrostijl. Wycam’s blijft overigens vanuit Kalmthout werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.