Nieuws Antwerpen Xior en LIFE blazen Ten Prinsenhove nieuw leven in

Xior en LIFE blazen Ten Prinsenhove nieuw leven in

© Katinka Vermeylen

Xior en LIFE blazen Ten Prinsenhove nieuw leven in

XL Fund, en langetermijnsamenwerking tussen Xior en vastgoedontwikkelaar LIFE, renoveerde de voormalige peda Ten Prinsenhove in de Antwerpse studentenbuurt. De nieuwe studententoren Prince heeft 156 studentenwoningen volgens een nieuwe woontypologie, waar naast traditionele huisvesting ook plaats is voor een bredere doelgroep: gastprofessoren, young professionals, short stay in de zomerperiode, … . De Prince ontvangt zijn eerste bewoners in februari 2021.

In 2018 besliste het bestuurscollege van UAntwerpen om de residentie Ten Prinsenhove voor vijftig jaar in erfpacht te geven aan de Antwerpse vastgoedontwikkelaar LIFE. Danzkij de samenwerking met Xior (onder de vorm van het XL Fund: 90% Xior, 10% LIFE) komen de studenten operationeel in de goede handen van ervaren beheerder Xior, die reeds meer dan 15.000 studentenkamers in 30 verschillende steden onder haar vleugels heeft.

“We waren laaiend enthousiast dat we met een pracht van een studentenmonument aan de slag konden. Twee jaar later en na een mooie samenwerking met UAntwerpen kunnen we het gebouw met trots openstellen voor de studenten”, legt Toon Haverals, ceo van Life.be, uit.

Prince dankt zijn naam aan zijn unieke locatie, in het hartje van de studentenbuurt middenin straten genoemd naar koningen, prinsen en prinsessen. “Vanaf de 4e en 5e verdieping heb je een exceptioneel panoramisch uitzicht over de koekenstad. Alle bewoners hebben bovendien in hun eigen kamer de skyline van Antwerpen als canvas, en kunnen op de 13e verdieping in de skylounge genieten van 360° uitzichten.”

De verschillende kamertypes, van friends rooms waar je met vrienden of medestudenten kan verblijven tot sky rooms die luxueuzer zijn uitgerust, worden gecombineerd met gemeenschappelijke ruimtes zoals fitness- en vergaderruimtes, keukens, rooftop terrace en skylounge.

De 156 gloednieuwe studentenkamers zijn beschikbaar voor verhuur vanaf 1 februari 2021.

Reageer op dit bericht

Reacties

Rik R. 2021-01-21 11:50:38

Blij dit te lezen ! Top voor de studenten. Heb zelf 4 jaar op het Home gezeten (1973-1977) en het is een ideale locatie voor de studenten die in De Prinsstraat of op de Couwenberg les volgen, zeker wanneer je af en toe een vensteruur hebt of als er omwille van omstandigheden bepaalde lessen niet kunnen doorgaan. Altijd een heel toffe groep geweest met, in die tijd, reeds een moderne inrichting ! Ik heb ergens nog wel een paar foto's staan van toen. Veel succes !

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.