Nieuws Antwerpen Xior Student Housing smijt zich op tweede project in Groningen

Xior Student Housing smijt zich op tweede project in Groningen

Xior Student Housing smijt zich op tweede project in Groningen

ANTWERPEN – Xior Student Housing, gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal heeft in het Nederlandse Groningen een herontwikkelingsproject met minimaal 225 woningen, kantoren en 180 parkings verworven. De Antwerpse specialist in studentenhuisvesting investeert zo’n 46 miljoen euro in het project in één van de grootste studentensteden van Nederland. 

Na de recente intrede in Spanje en Portugal, blijft Xior ook in Nederland haar groeistrategie verder uitrollen met de verwerving van een herontwikkelingsproject in het centrum van Groningen. Dit verouderde kantoorgebouw, ook wel bekend als de ‘Zwarte doos’, zal herontwikkeld worden tot een multifunctioneel complex bestaande uit minimaal 225 zelfstandige woningen, kantoren en 180 parkeerplaatsen.

Het project, gelegen aan de Eendrachtskade 2, ligt op een zeer gunstige locatie vlakbij het centrum van Groningen en op wandelafstand van verschillende universiteiten en hogescholen. Groningen telt ongeveer 54.000 studenten.

Tweede project in Groningen

Xior Student Housing is reeds eigenaar van de residentie gelegen aan de Oosterhamrikkade (180 units) en brengt met deze acquisitie het totaal aantal woningen in Groningen op 405 waarbij ook verdere schaalvoordelen gerealiseerd worden in de portefeuille.

Christian Teunissen, ceo van Xior: “Met dit project voegen we een tweede residentie toe in Groningen en drukken we onze stempel verder in het centrum van de vierde grootste studentenstad van Nederland die gekenmerkt wordt door een nijpend tekort aan studentenhuisvesting. Dit project past perfect in onze groeistrategie om in de voornaamste studentensteden van onze vier thuismarkten het aanbod aan kwalitatieve huisvesting verder uit te breiden.”

Na het bekomen van de vergunning zal met de verbouwingswerken worden gestart. Naar verwachting zal het gebouw vanaf oktober 2020 in exploitatie gaan. Eind 2018 beschikte Xior Student Housing over een vastgoedportefeuille ter waarde van zo’n 815 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.