Nieuws Antwerpen Xior Student Housing trekt naar de zon voor 53,7 miljoen euro

Xior Student Housing trekt naar de zon voor 53,7 miljoen euro

Xior Student Housing trekt naar de zon voor 53,7 miljoen euro

ANTWERPEN – Xior Student Housing voegt twee nieuwe landen toe aan haar vastgoedportefeuille. De Antwerpse specialist in studentenhuisvesting in België en Nederland verwerft 1 asset in het Spaanse Barcelona en twee projecten in de Portugese steden Lissabon en Porto. Daar komt een investering van ongeveer 53,7 miljoen euro bij kijken.

Xior realiseert een belangrijke stap in de verdere uitrol van haar groeiplan. In Barcelona werd een studentenresidentie op de nieuwe Campus Diagonal-Besòs van de Universitat Politècnica de Catalunya verworven van de Antwerpse projectvennootschap LIFE voor een bedrag van ongeveer 25,5 miljoen euro. De residentie telt 191 zelfstandige kamers. Lees in een vorig artikel van Made in Antwerpen meer over dit project.

In Portugal werd een akkoord bereikt rond twee projecten in Lissabon en Porto. Het project in Lissabon zal volgens de huidige planning onderdak bieden aan 254 studenten, verspreid over 121 tweepersoonsstudio’s en 3 appartementen. Dat in Porto omslaat een studentencomplex met 211 units, 420 bedden en 3 parkeerplaatsen. De totale investeringswaarde van beide projecten wordt geschat op 28,2 miljoen euro.

Christian Teunissen, ceo Xior: “We zijn ervan overtuigd dat ook in deze landen een grote nood bestaat aan kwaliteitsvolle studentenhuisvesting waar Xior voor staat en waarmee wij de voorbije jaren in de Nederlandse en Belgische markt mee de standaard hebben bepaald. Op termijn beogen wij in deze twee landen samen een substantiële portefeuille te kunnen uitbouwen van meer dan 250 miljoen euro.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.