Nieuws Antwerpen Xior Student Housing verwerft herontwikkelingsproject

Xior Student Housing verwerft herontwikkelingsproject

Xior Student Housing verwerft herontwikkelingsproject

Begin 2017 verwierf Xior Student Housing NV, de BE-REIT* met hoofdkantoor in Antwerpen gespecialiseerd in het segment van de studentenhuisvesting in België en Nederland, twee nieuwe studentencomplexen in Delft en Brussel. Nu zet Xior haar groeistrategie verder met de aankoop van een te reconverteren kantorencomplex, gelegen te Amstelveen (Nederland), vlakbij de studentencampus Uilenstede, de grootste studentecampus van Nederland, en nabij de Vrije Universiteit Amsterdam.
Xior versterkt hiermee haar positie in Nederland en betreedt zo de grootste studentenregio van Nederland met een groeiend aantal studenten.

Deze acquisitie zal, na het bekomen van de vergunning en de uitvoering van de voorgenomen reconversie, een totale investeringswaarde hebben van ca. 30 miljoen euro (gemeubeld gebouw), met een aanvangsrendement van ca. 7%. Het betreft het eerste ontwikkelingsproject van Xior als beursgenoteerde GVV, waarbij het verwachte aanvangsrendement boven de gemiddelde markt yields zal liggen.

Christian Teunissen, CEO van Xior: “Met deze reconversie willen we met Xior naast de acquisitie van studentenpanden die ‘up & running’ zijn, ook ontwikkelingsprojecten realiseren, waarbij een aantrekkelijker rendement kan worden vooropgesteld.”

Naar alle verwachting zal het gebouw met ca. 300 units vanaf september 2018 in exploitatie gaan. Een gedeelte van het kantorencomplex is nog voor langere tijd verhuurd waardoor er vanaf de acquisitiedatum reeds inkomsten worden gegenereerd ten belope van ca. 350 000 euro.

De acquisitie van dit pand gebeurde via de verwerving van 100% van de aandelen in de betrokken vastgoedvennootschap. In aanloop naar deze acquisitie heeft Xior tevens een nieuwe kredietovereenkomst afgesloten voor een totaalbedrag van 25 miljoen euro met BNPP Fortis, die deels ook werd aangewend voor de financiering van deze acquisitie.

* Alle bedrijven die vandaag erkend zijn als Gereglementeerde VastgoedVennootschap (GVV), ook BE-REIT genaamd, hebben de BE-REIT Association opgericht, een beroepsvereniging onder de vorm van een VZW naar Belgisch recht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.