Nieuws Antwerpen Xior Student Housing verwerft tweede project op toplocatie in Eindhoven

Xior Student Housing verwerft tweede project op toplocatie in Eindhoven

Xior Student Housing verwerft tweede project op toplocatie in Eindhoven

ANTWERPEN – Xior Student Housing, de Antwerpse specialist in studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal, heeft in Eindhoven een herontwikkelingsproject met naar verwachting 250 zelfstandige studentenunits verworven. Deze transactie heeft een verwachte investeringswaarde van zo’n 32 miljoen euro.

Xior zet ook in 2020 in Nederland haar groeistrategie verder met de verwerving van een herontwikkelingsproject op een toplocatie in Eindhoven tussen Strijp-S en de TU/e (Eindhoven University of Technology) langs één van de belangrijkste ontsluitingswegen richting noorden.

Het kantoorgebouw, bekend als Boschdijk Veste, zal worden getransformeerd tot een studentenresidentie voorzien van alle hedendaags comfort, bestaande uit studentenkamers, diverse gemeenschappelijke ruimtes, een binnentuin, fietsparking, enzovoort.

Christian Teunissen, ceo van Xior: “Met dit project voegen we een tweede residentie toe in Eindhoven op een zeer gunstige locatie, waarbij we niet enkel onze positie in Eindhoven versterken, maar ook verdere schaalvoordelen realiseren omtrent ons lokaal beheer. Door de reconversie van dit oud kantoorgebouw voegen we met dit project een nieuw gebouw, ontwikkeld volgen de laatste inzichten en normen omtrent duurzaamheid, toe aan onze portefeuille en het lokale vastgoedaanbod.”

De oplevering en ingebruikname is voorzien in de loop van 2022. Xior is in Eindhoven reeds eigenaar van de residentie The Spot aan de Kronehoefstraat (95 units) en brengt met deze acquisitie het totaal aantal woningen in Eindhoven op meer dan 300 waarbij ook verdere schaalvoordelen gerealiseerd worden in deze studentenstad met zo’n 32.000 studenten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.