Nieuws Antwerpen Xior voegt 6de stad toe aan Spaanse portefeuille

Xior voegt 6de stad toe aan Spaanse portefeuille

Xior voegt 6de stad toe aan Spaanse portefeuille

Xior Student Housing, de vastgoedvennootschap gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal, is de winnaar van een publieke tender van Zaragoza Vivienda voor de ontwikkeling en exploitatie van een flagship studentenresidentie in het centrum van Zaragoza. Met deze acquisitie voegt Xior een zesde stad toe aan haar portefeuille en wordt de groeistrategie in Spanje verdergezet.

Het project is gelegen in het oude stadscentrum, op nauwelijks 10 minuten wandelen van de kathedraal van Zaragoza (Nuestra Señora del Pilar), op 15 minuten van de universiteit van Zaragoza en op 10 minuten van het station met hogesnelheidstrein. Het project bestaat uit twee afzonderlijke, aan elkaar grenzende percelen, waarop zich voormalige militaire gebouwen bevinden die gerenoveerd zullen worden. Deze twee gebouwen zullen ook worden uitgebreid. In totaal komen er 388 units en verschillende gemeenschappelijke faciliteiten.

Bastiaan Grijpink, Country Manager Iberia: “We zijn ontzettend trots dat we de kans hebben gekregen om een flagship studentenresidentie te ontwikkelen in Zaragoza, meer nog op zo’n iconische locatie. Het toont de kracht van het Xior-platform dat we in Spanje hebben ontwikkeld sinds 2019. We kijken er naar uit om hand in hand te werken met de gemeente Zaragoza om dit project tot een groot succes te maken. Dit project zal een belangrijke bijdrage leveren aan de regeneratie van Zaragoza Pignatelli en we zijn ervan overtuigd dat het een essentieel onderdeel zal worden van wat Zaragoza te bieden heeft aan de nationale en internationale studentengemeenschap.”

De totale investeringswaarde bedraagt zo’n 26 miljoen euro met een verwacht gestabiliseerd bruto rendement van zo’n 8% en zal naar verwachting voor het academisch jaar 2023-2024 worden opgeleverd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.