Nieuws Antwerpen Xylos en Start it X leren telewerkers samenwerken via Escape Room App

Xylos en Start it X leren telewerkers samenwerken via Escape Room App

Start It X individueel

Xylos en Start it X leren telewerkers samenwerken via Escape Room App

ANTWERPEN – Xylos, een creatief I(o)T-bedrijf met 250 werknemers, bundelt de krachten met Start it X, dat innovatie begeleidt bij grote ondernemingen. Met hun virtuele Escape Room App willen ze de groeiende community telewerkers veiliger en productiever laten werken.

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben negen op tien Belgische organisaties hun medewerkers laten thuiswerken. Zij hebben IT-ondersteuning nodig, maar missen vaak een dynamische, verfrissende aanpak in de huidige klassieke online trainingen. Door die ‘Zoom-moeheid’ neemt het belang van creatieve, laagdrempelige IT-oplossingen alsmaar toe.

“Als Adoptie-specialist speelt Xylos daarop in door gamification in haar aanpak te integreren. Xylos brengt daarom versneld tools op de markt waarmee telewerkers al gamend IT-programma’s leren gebruiken op een heel toegankelijke manier”, vertelt Patrick Leysen, ceo van Xylos.

Escape Room App

Innovatie-expert Start it X ondersteunt Xylos bij het verfijnen van deze creatieve tools en helpt het bedrijf te groeien en extra waarde te creëren.

Eén van die creatieve tools is de Escape Room App voor Microsoft Teams. Daarin wordt een groep medewerkers in een virtuele escaperoom gezet. Ontsnappen lukt alleen als ze de functionaliteiten van Microsoft Teams optimaal gebruiken. Zo leren ze alle mogelijkheden van de software op een leuke, ontspannende manier kennen en kunnen ze efficiënter en productiever (thuis)werken.

Innoveren

Start it X helpt bedrijven te innoveren op de ‘start-up’ manier. Innovatie-experts geven niet alleen advies op het vlak van prijszetting, sales, groeiplan en het uitbouwen van een partnernetwerk. Ze zetten hun expertise ook in de praktijk om.

“Onze Start it X-experts hebben bakken praktijkervaring en helpen teams te ontdekken welke elementen goed werken en op welke vlakken ze moeten bijsturen. Dankzij die hands-on aanpak en het uitgebreide netwerk van Start it X kunnen bedrijven zoals Xylos innovaties sneller ontwikkelen en uitrollen”, zegt Start it X-founder en ceo Lode Uytterschaut.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.