Nieuws Antwerpen Xylos neemt start-up Weconnect.green over

Xylos neemt start-up Weconnect.green over

Xylos neemt start-up Weconnect.green over

ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT – Het Antwerpse Xylos breidt zijn portfolio uit met de overname van de Belgische internet service provider, Weconnect green uit Zwijndrecht. IT-bedrijf Xylos kondigt zo, na het aanduiden van een nieuwe ceo en coo voor 2020, opnieuw veranderingen aan.

Xylos is ervan overtuigd dat connectiviteit- en clouddiensten een perfecte match zijn. Weconnect heeft een Belgische telecom licentie en de nodige ervaring uit zijn recent verleden waar Xylos naar eigen zeggen haar eigen backbone heeft voorzien van een stevige full redundant fiber upgrade alsook voor klanten van Xylos zoals Ahlers en Sipef. “Dankzij de overname van Weconnect, wordt Xylos dé gespecialiseerde en lokale partij voor zowel netwerknoden als voor het beheer van hybrid-clouds”, zegt Patrick Leysen ceo van Xylos.

Logische stap

“De overname door Xylos was een logische stap”, zegt Marcel De Beule, oprichter van Weconnect.green. “Xylos zit op een juist segment waar hoge bandbreedte en uptime garanties belangrijk zijn. Hun bestaande telecommunicatiediensten, netwerk & security portfolio staan sterker in combinatie met end-to-end connectiviteitsdiensten. Ik bedank Xylos voor hun vertrouwen en kijk ernaar uit om de komende jaren het voortouw te nemen op het vlak van connectiviteit. Een hele mooie uitdaging.”

Met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Herentals groeide ICT-dienstverlener Xylos de voorbije 35 jaar uit tot een begrip in de sector. Het bedrijf geeft strategisch advies rond digitale transformatie, en ontwerpt, installeert en beheert IT-systemen. Begin dit jaar bracht het bedrijf twee wissel aan de top aan. Patrick Leysen nam het roer over van zijn vader als ceo en Dieter Vandenberghe werd de nieuwe coo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.