Nieuws Antwerpen Xylos passeert kaap van 25 miljoen euro

Xylos passeert kaap van 25 miljoen euro

Xylos passeert kaap van 25 miljoen euro

leysenHet ICT-dienstenbedrijf Xylos groeit sterk door. Tijdens het boekjaar 2012/2013 werd een omzet gerealiseerd van 27 miljoen euro. Dit was 2 miljoen meer dan in 2011/2012. Bij het Antwerpse bedrijf staan overigens zo’n tiental vacatures open.

Xylos heeft zich toegespitst op verschillende nichemarkten. Daaronder de systeem- en cloudintegratie, mobile workplace management, social enterprise solutions en e-learning. De opleidings- en trainingscursussen van het bedrijf hebben onderhand een reputatie die tot ver  buiten de regio gaat. Xylos werd opgericht in 1984 en werd onder het initiatief van voorzitter Christian Leysen uitgebouwd tot een gerespecteerde onderneming.

De cijfers  mogen overigens best gezien worden. Op de resultatenrekening staan een bedrijfswinst van 736.000 euro en een winst van 595.000 euro. “We moeten onze klanten, de markten, het personeelsbestand en de kosten permanent opvolgen om ervoor te zorgen dat de positie en de ontwikkeling van de vennootschap positief blijven”, heet het ondertussen voorzichtig aan de Antwerpse Noorderlaan.

Bij Xylos staan vandaag zo’n 150 mensen op de payroll. Het bedrijf heeft overigens verscheidene jobaanbiedingen open staan zoals een senior IT consultant Citrix, een senior IT consultant, een technology architect enz.

Inia

Xylos heeft onlangs de joint venture Inia overgenomen. Inia werd vijf jaar geleden opgezet in samenwerking met SecureLink, de infrastructuur en security specialist. Xylos had 45% van de aandelen in handen. Het Antwerpse bedrijf besliste onlangs om zich voortaan op te stellen als enige referentiepartner en zijn positie in de markt van geïntegreerde communicatiesystemen te versterken.

Met de strategische overname van Inia bevestigt Xylos ook zijn focus op het “nieuwe werken” waarin mobiliteit en communicatie centraal staan. “In deze mobiele wereld past het geïntegreerde aanbod van Inia perfect in de missie van Xylos: werknemers productiever maken dankzij moderne technologie. Door van Inia een merk van Xylos te maken is het voor onze klanten duidelijker dat ze ook voor geïntegreerde communicatie  bij ons terecht kunnen”, zegt algemeen directeur Luk Denayer.

Inia behoudt als aparte vennootschap haar autonomie. Voor de werknemers heeft de overname geen gevolgen. Huidig directeur Dieter Vandenberghe blijft aan het roer van het bedrijf. “Wij gaan ons dienstenaanbod onder de vlag van Xylos verder uitbreiden,” zegt hij. “Zo zullen we meer dan ooit inzetten op integratieprojecten die  het “nieuwe werken” bij onze klanten ondersteunen.”

Inia implementeert bij klanten geïntegreerde communicatiesystemen gebaseerd op de technologie van Microsoft, Mitel en Polycom.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.