Nieuws Antwerpen Xylos richt nieuwe businessunit op

Xylos richt nieuwe businessunit op

Xylos richt nieuwe businessunit op

ANTWERPEN – Xylos heeft met Advanced Workplace een nieuwe businessunit. Die neemt de eerdere communicatiediensten voor telefonie, videocommunicatie, digitaal samenwerken en werkplekbeheer samen. Het merk voor telefonie en unified communications Inia wordt één van de onderdelen van de nieuwe afdeling en verdwijnt als merknaam.

Advanced Workplace levert diensten voor werkplekbeheer (Windows, Office 365, beveiliging, Microsoft Intune), digitaal samenwerken (Microsoft SharePoint, Microsoft Teams) en intelligent communications (Microsoft Skype voor Bedrijven, Mitel, Polycom).

Aan het hoofd van de nieuwe businessunit komt Dieter Vandenberghe, tot voor kort general manager van Inia, te staan: “Bedrijven werken vandaag volledig anders dan 5 jaar geleden: video, chat en andere software maken de werkplek multimediaal. Alles draait om ‘samenwerking’ op de werkplek. Door onze diensten te bundelen en goed op elkaar te laten aansluiten willen we met een duidelijker aanbod naar de markt. Onze nieuwe business unit vult de evolutie naar collaboration apps perfect aan met klassieke communicatie, want er is nog altijd hardware nodig.”

Inia ontstond in 2008 als joint-venture en werd in 2012 volledig een dochteronderneming van Xylos. Na 10 jaar gaat het merk op in Xylos. Xylos behoudt wel het voormalige Inia-kantoor in Herentals.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.