Nieuws Antwerpen YOKUU is Antwerpse Starter van het jaar

YOKUU is Antwerpse Starter van het jaar

YOKUU is Antwerpse Starter van het jaar

Unizo provincie Antwerpen heeft Joris Jansen met zijn start-up PROBIBEL, onder de naam YOKUU, uitgeroepen tot Starter van het jaar 2020 van de provincie Antwerpen. Deze Antwerpse biotech start-up wil het hygiënemodel veranderen en ontwikkelde daarbij een circulaire schoonmaakparel. Joris Jansen neemt het in de race naar de titel Vlaamse Startende ondernemer van het jaar op tegen de vier kandidaten uit de andere provincies.

YOKUU brengt schoonmaakproducten op de markt met daarin goede bacteriën. Joris Jansen, bio-ingenieur van opleiding, is gefascineerd door bacteriën, met name op de impact op ons dagelijks leven. “We zijn zo gebrainwasht dat we alle bacteriën moeten doden dat we vergeten zijn dat bacteriën een onontgonnen bron zijn aan allerlei oplossingen voor actuele problemen. Ze spelen een belangrijke rol voor ons immuunsysteem maar ze beïnvloeden zelfs onze gedachten en emoties. Te proper leven is niet gezond”, vertelt Joris Jansen.

Om zijn product te ontwikkelen kreeg Joris steun van de stad Antwerpen. De stad steunt start-ups met name in de digitale, circulaire en creatieve economie. Zo stelde de stad 1 miljoen euro ter beschikking voor zeven bedrijven om hun ideeën uit te werken. Joris was een van de gelukkige winnaars.

“Joris Jansen bewijst dat duurzaamheid een sleutelingrediënt voor innovatie is”, zegt Carl van Dyck, directeur van Unizo provincie Antwerpen. “Hij slaagt er in zijn passie en gedrevenheid door te drijven in een uniek product dat beantwoordt aan de verwachtingen van onze maatschappij op het gebied van ecologie.”

Op 25 februari wordt de nationale winnaar bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Café Local opnieuw geopend

Omwille van de coronacrisis draait de evenementensector al een hele tijd op een laag pitje. Als alternatief voor de festiviteiten… Lees meer