Nieuws Antwerpen YouCtrl gaat op eigen vleugels verder

YouCtrl gaat op eigen vleugels verder

YouCtrl gaat op eigen vleugels verder

KONTICH – Van verlieslatend naar succesvol op vijf jaar tijd. Financieel dienstverlener YouCtrl zat in slechte papieren toen het in 2015 onderdak vond bij Gumption. Vandaag telt het bedrijf 35 werknemers. “Als rendabel bedrijf gaat YouCtrl nu op eigen vleugels verder”, zegt Bart Embrechts, ceo van Gumption. Christophe Van Olmen, managing partner van YouCtrl, wordt partner bij BOFIDI. Op die manier integreert YouCtrl 100% in de BOFIDI-groep.

YouCtrl is gespecialiseerd in IT-diensten voor de financiële afdeling van kmo’s. Het bedrijf kreeg in 2015, toen het virueel failliet was, een injectie van kennis en kapitaal van zowel Gumption als accountancygroep BOFIDI, die beiden geloofden in het potentieel. Dat zorgde voor een sterke groei. Na deze succesvolle ommezwaai verkoopt Gumption nu de aandelen in YouCtrl aan BOFIDI.

Het management besloot in 2018 om Christophe Van Olmen aan te trekken om de groei te versnellen. Hij slaagde erin om het bedrijf te laten groeien van 5 naar 35 werknemers. “YouCtrl is een voorbeeld van succesvolle corporate venturing”, zegt Christophe Van Olmen. “Dat is de praktijk waarbij een start-up een strategische samenwerking aangaat met grotere bedrijven. De partnerships met Gumption en BOFIDI maakten het bedrijf gezond.”

“BOFIDI wil voor de Vlaamse ondernemer de onestopshop worden op financieel vlak”, zegt Johan Peeters, ceo van BOFIDI. “Die ambitie onderstrepen we nu door de samenwerking met YouCtrl te verdiepen.”

Gumption is een bedrijvengroep van meer dan 20 jonge ondernemingen met bijna 500 medewerkers in België, Nederland en Luxemburg. Naast het hoofdkantoor in Kontich zijn er nog vestigingen in Antwerpen, Waver, Amersfoort (NL) en Kehlen (L).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.