Nieuws Antwerpen YouCtrl rentabiliseert financiële afdeling

YouCtrl rentabiliseert financiële afdeling

YouCtrl rentabiliseert financiële afdeling

covensYouCtrl helpt bedrijven om de werking van de financiële afdeling te optimaliseren met gespecialiseerde expertise en technologie. Het komt erop aan de processen beter af de stemmen op de strategische doelen en op de informatiebehoeften van de leidinggevenden. De start-up uit Kontich combineert op die manier de financiële expert met de IT-consultant.

“Om een bedrijf te sturen, moeten beslissingnemers vandaag snel kunnen ingrijpen en juiste keuzes maken”, zegt Dirk Covens, managing partner van YouCtrl. “Daartoe hebben zij helder inzicht nodig in prestatie-indicatoren en in het effect van nieuwe initiatieven op de ontwikkeling van het bedrijf. De financiële afdeling speelt een sleutelrol. Zij moet informatie snel en correct verwerken tot input voor operationele en strategische beslissingen. Tegelijkertijd moet de afdeling kosteneffectief werken. In heel wat ondernemingen is daar ruimte voor verbetering. YouCtrl maakt de financiële afdeling klaar voor de toekomst.”

Als financiële transformatiepartner combineert YouCtrl inzicht in financiën met doorgedreven IT-kennis. Oprichter Dirk Covens is van opleiding accountant en vervulde in uiteenlopende ondernemingen managementfuncties in finance. Hij was vaak nauw betrokken bij ERP-implementaties en stond zelf mee aan de wieg van een ERP-implementatiebedrijf. Behalve eigen expertise heeft YouCtrl strategische partnerships met de Gumption-groep en met Bofidi. Gumption groepeert jonge consultancybedrijven met een focus op technologie. Bofidi adviseert bedrijven in boekhouding en fiscaliteit. YouCtrl kan daardoor terugvallen op de expertise van 150 financiële en IT-consultants.

YouCtrl gaat de uitdaging aan met verschillende diensten en oplossingen. “YouCtrl geeft advies over de optimalisatie van het werkkapitaal, stelt financiële managers ter beschikking en maakt de IT-omgeving van financiële afdelingen efficiënter”, vertelt Dirk Covens.

“In het advies- en implementatieluik leggen wij ons toe op e-facturatie, cashflowoptimalisatie, reis-en onkostenoptimalisatie en debiteurenbeheer. Via shared services en managementstaffing bieden we bedrijven flexibele capaciteit, extra kennis en een klankbord. Tenslotte begeleiden wij bedrijven bij hun zoektocht naar de meest geschikte financiële softwareoplossing en de juiste partner. Bij de implementatie houden wij desgewenst mee een oogje in het zeil.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.