Nieuws Antwerpen Yusen Logistics breidt Antwerpse vestiging uit

Yusen Logistics breidt Antwerpse vestiging uit

Yusen Logistics breidt Antwerpse vestiging uit

ANTWERPEN – Yusen Logistics, specialist in wereldwijde logistiek van pharmaceutische producten, heeft het startsein gegeven voor de uitbreiding van haar vestiging in het Antwerpse havengebied. De Yusen Antwerp Logistics Campus wordt uitgebreid met een semigeautomatiseerd Pharma-warehouse.

In 2018 werd op Yusen’s Antwerp Logistics Campus al het Antwerp Healthcare Center geopend. Dit GDP gecertificeerde pharma-warehouse van 8.000 m², voorzien van zowel coldstore (2-8°C) als ambient opslagfaciliteiten (15-25°C) bereikte spoedig haar maximale vullingsgraad.

Aangrenzend aan het bestaande warehouse zal een efficient, duurzaam en semi-geautomatiseerd warehouse van 17 meter hoog gerealiseerd worden. Dit nieuwe warehouse met een ambient-temperatuurniveau (15-25°C) en een opslagcapaciteit voor meer dan 13.000 pallets zal geheel voldoen aan de Europese voorschriften voor opslag en handling van pharmaceutische producten.

Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics Benelux: ”Wij zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten extra value kunnen bieden in hun logistieke keten door een verhoogde focus op kwaliteit, leadtimes, service offering en cost efficiency.”

24/7 operationeel

Het nieuwe warehouse zal nagenoeg volledig autonoom functioneren, waardoor het 24/7 operationeel zal zijn, uiterst flexibel inzetbaar is en een maximale thoughputsnelheid van pallets mogelijk maakt bij een minimum aan human errors, schade- en ongevalrisico’s. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van inductiegestuurde, onbemande trucks die de juiste palletplaats localiseren middels sensorgestuurde positiebepaling.

Eind 2020 zal het nieuwe warehouse opgeleverd en in gebruik genomen worden. De operationele logistieke werkzaamheden op de Yusen Antwerp Logistics Campus zullen in de tussentijd normaal doorgaan. Om tussentijdse groei niet te blokkeren, werd aanvullende warehousecapaciteit van zo’n 10.000 m² in Bornem in gebruik genomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.