Nieuws Yusen Logistics neemt logistieke dienstverlener Group Pierre over

Yusen Logistics neemt logistieke dienstverlener Group Pierre over

Bruno Jacques en Olivier Pierre. Foto: Yusen Logistics.

Yusen Logistics neemt logistieke dienstverlener Group Pierre over

BEVEREN, HERENTALS  – Het logistieke bedrijf Yusen Logistics (Benelux), met vestigingen in onder meer Beveren en Herentals, neemt de logistieke dienstverlener in gezondheidszorg Group Pierre over. Die bestaat uit drie afdelingen: Ajimex, Transports Pierre en Pierre Logistics. De overname maakt deel uit van de uitbreiding van het bedrijf.

Yusen Logistics, specialist in in wereldwijde logistiek van pharmaceutische producten, heeft een overeenkomst bereikt voor de overname van het volledige aandelenkapitaal van Group Pierre. Vanuit zijn hoofdzetel in het Waals-Brabantse Waver heeft de dienstverlener zich toegespitst op de logistiek van farmaceutische toeleveringsketens. Group Pierre telt 125 werknemers, meer dan 20.000m² magazijnruimte en 160 voertuigen: gaande van express-voertuigen tot tractor- en trailercombinaties.

 

Foto: Yusen Logistics.

“Verbetering capaciteiten en dienstenaanbod”

De overname zal volgens Yusu Logistics leiden tot een versterking en verbetering van de capaciteiten en het dienstenaanbod. “We willen onze activiteiten binnen de farmaceutische en gezondheidssector in de Benelux en Europa uitbreiden”, zegt Bruno Jacques, algemeen directeur Yusu Logistics Benelux.

LEES OOK. Belg wordt managing director van Yusen Logistics Benelux

Olivier Pierre van Group Pierre is ook tevreden met de overname: “Na drie generaties wilden mijn broer en ik Group Pierre alle mogelijkheden bieden om de kennis van het bedrijf naar een internationaal niveau te tillen … Door Group Pierre te integreren in een multinational hebben we de garantie dat Yusen Logistics het huidige niveau van expertise, kwaliteit en dienstverlening zal kunnen behouden en verder ontwikkelen”, zegt hij.

 

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.