Nieuws Antwerpen Zeker van Haar Zaak

Zeker van Haar Zaak

Sigal Rabinovitz

Zeker van Haar Zaak

Sigal Rabinovitz

Sigal Rabinovitz

Waarom zou je een avond vullen met enkel vrouwelijke sprekers? Omdat ze allemaal iets geweldig interessants te vertellen hebben, uiteraard. Daarom organiseerde Zeker Van Haar Zaak, de netwerkorganisatie voor vrouwelijke ondernemers, op 9 december in Antwerpen Let’s Talk About waarop event organisatoren, sprekersbureaus en pers waren uitgenodigd.

Als onderneemster en oprichtster van Zeker van Haar Zaak wil Lien De Pau maar wat graag meer verscheidenheid op sprekerspodia. Het hoeft niet altijd een panel met uitsluitend mannen te zijn.
“Te vaak zien we programma’s van prachtige events vol staan met blanke mannelijke sprekers tussen de dertig en vijftig jaar. Ik hoor telkens dezelfde excuses van organisatoren: dat ze nooit vrouwen vinden en dat – als ze hen vinden – ze bijna altijd ‘nee’ zeggen. Met het ‘spreken in het openbaar’ traject voor Zeker Van Haar Zaak wou ik die twee smoesjes doorbreken: kijk, hier zijn ze en ze zullen zeker geen ‘nee’ zeggen als je hen een goed professioneel voorstel doet”, stelt Lien De Pau.

Een van de sprekers was de Antwerpse Sigal Rabinovitz, life en single coach en oprichtster van single community Sling. Sigal heeft in haar leven al verschillende intercontinentale one-way-tickets genomen naar een nieuw begin op een nieuwe bestemming.
 Door het continu aanpassen aan nieuwe omgevingen, culturen, taalgebruiken en bijhorende burgerlijke stand veranderingen is zelfovertuiging een begrip dat ze zich eigen heeft gemaakt. Met haar energieke speeches geeft ze haar publiek inzichten om tot meer zelfbewustzijn en een positievere mindset te komen.

“Vrouwen maken meer dan vijftig procent van de wereldbevolking uit”, aldus Lien De Pau. “Vandaag hebben we meer dan ooit nood aan een feminiene visie op uitdagingen zoals gezondheid, vergrijzing, klimaatverandering en gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Dat ons event bijna onmiddellijk was uitverkocht, toont aan dat het publiek er klaar voor is.”

Made in Antwerpen vroeg aan Lien hoe zij staat tegenover de vrouwelijke vorm van bepaalde beroepen. “Onderzoek wijst uit dat vrouwen vaker op vacatures reageren wanneer er staat piloot/pilote dan piloot m/v. Daarom wil Zeker van Haar Zaak zo vaak mogelijk de term onderneemster i.p.v. ondernemer gebruiken”, luidt het antwoord. Diegenen die daar huiverachtig tegenover staan, kunnen nog altijd spreken over een vrouwelijke ondernemer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.