Nieuws Antwerpen Zelfs de koning deed een beroep op Asbitech

Zelfs de koning deed een beroep op Asbitech

Zelfs de koning deed een beroep op Asbitech

asbestHet verwijderen van asbest is nog steeds een uitdagende opdracht. Vooral in de jaren vijftig en zestig werd asbest massaal gebruikt in de bouw. Asbitech, een jong bedrijfje uit Stabroek heeft zich helemaal toegespitst op die markt. Het bedrijf kan na hooguit enkele jaren reeds indrukwekkende prestaties voorleggen.

Het gaat bij het opruimen van asbest vooral om discipline en zorgvuldigheid. Het gevaar van de kankerverwekkende asbest stofdeeltjes is onderhand algemeen bekend. Het verwijderen ervan is dan ook specialistenwerk. Jan Soeters zette in dit opzicht zijn eigen bedrijf Asbitech op dat heel snel een eigen marktpositie kon innemen. De werken aan het Koninklijk Paleis in Brussel, de Kennedytunnel en de abdij van Tongerlo gelden in dit opzicht als sterke referenties.

Asbitech heeft zich ondertussen toegespitst op sectoren als de petrochemie, de scheepsbedrijven en de gewone civiele bouw. Het gaat dan om het demonteren en het systematisch verwijderen van asbesttoepassingen en om afbraakwerken. “Wij zijn vooral gespecialiseerd in zogenaamde niet hecht gebonden asbest”, zegt Jan Soeters in een gesprek met de redactie van de website KMO insider. “Hoe complexer de projecten en hoe hoger het veiligheidsniveau, hoe beter we ons in onze sas voelen. Samen met onze klanten bekijken we waar we, door het gebruik van aangepaste methodes, de kosten kunnen reduceren. Zo gaan we bij elk project ook na of er onderdelen voor hergebruik in aanmerking komen. Deze worden dan niet gesloopt, maar gedemonteerd en doorverkocht. In dat kader is het belangrijk om ons reeds vroeg in het traject te consulteren. Asbitech is weliswaar een jonge organisatie, maar heel gestroomlijnd en met weinig overheadkosten zodat we onze opdrachtgevers naast onze jarenlange expertise een scherpe prijs kunnen aanbieden.”

De werknemers van Asbitech kregen een officiële opleiding en zijn in dit opzicht erkend.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.