Nieuws Antwerpen Zes weken hinder door vernieuwing wegdek Noorderlaan

Zes weken hinder door vernieuwing wegdek Noorderlaan

Zes weken hinder door vernieuwing wegdek Noorderlaan

ANTWERPEN – Dinsdag 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van het wegdek van de Noorderlaan (N180) in de haven van Antwerpen. Het wegdek is er versleten en aan vernieuwing toe. Tussen het kruispunt met de Treurenborg en Donk Molenbergnatie wordt gedurende zes weken gewerkt. Vanaf de Ekersesteenweg over een afstand van ongeveer 400 meter in de richting van het noorden zullen de werken op 2 tot 3 dagen afgerond zijn.

Van halverwege het kruispunt met de Treurenborg tot aan Donk Molenbergnatie wordt het wegdek van de Noorderlaan grondig vernieuwd. De onderfundering en fundering worden opgebroken en opnieuw aangelegd. Daarna wordt een nieuwe asfaltlaag met wegmarkeringen voorzien. “Om de hinder te beperken, vernieuwen we de weg in twee helften. Eerst pakken we de rijstroken richting Antwerpen aan, vervolgens de rijstroken richting de R2. Zo blijft er steeds één rijstrook over voor het verkeer”, klinkt het bij AWV.

Bij de aankomende werken wordt de toegelaten rijrichting omgedraaid. Dat betekent dat tijdens deze werken het verkeer van Antwerpen richting de R2 via de N180 kan blijven rijden. Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg. Deze laatste route is ook geschikt voor de havenvoertuigen die niet via de A12 mogen rijden.

Werken ter hoogte van complex Ekeren

Voor de werken vanaf de Ekersesteenweg in de richting van het noorden beperkt de hinder zich tot twee dagen. Hier is de herstelling minder ingrijpend en wordt voornamelijk de toplaag vernieuwd. Verkeer kan ook steeds langs de werf passeren, zij het dat verkeer komende van Noorderlaan en Ekeren (N114) elk op 1 rijstrook langs de werfzone moet rijden. Verkeer dat de Noorderlaan wil blijven volgen, rijdt aan het einde van de werfzone via een tijdelijke doorsteek door de middenberm terug naar het daartoe voorziene vak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.