Nieuws Antwerpen Zichtbaarheid bij Wijngaard Natie heel erg beperkt

Zichtbaarheid bij Wijngaard Natie heel erg beperkt

Zichtbaarheid bij Wijngaard Natie heel erg beperkt

lwijnHet gaat er bepaald moeizaam aan toe in de haven van Antwerpen. Ook bij de Wijngaard Natie onderkent men de latente problemen. President Peter Van den Eynde blijft er evenwel de moed in houden. “Wij durven nu beslissingen nemen die we vroeger nooit zouden aangedurfd hebben. Op die manier zullen we ongetwijfeld versterkt uit de crisis komen.”

De Wijngaard Natie behandelt vooral staal, projectmaterialen en chemicaliën. Dit zijn niet direct markten die het vandaag erg goed doen. “Neen, het gaat zeker niet zo best” zegt Peter Van den Eynde. “Dit neemt niet weg dat wij hoe dan ook mooi stand houden. We hebben jaar na jaar groeicijfers van 6% gerealiseerd. We gaan door op die lijn. Ook nu. Wij halen die cijfers door constant, elke dag tegen de crisis te vechten. Vermoeiend, dat wel maar we gaan door.”

De Wijngaard Natie tekent onderhand voor een omzetcijfer van pakweg 50 miljoen euro. De groep stelt op dagbasis zo’n 200 mensen tewerk, daarvan 70 man vast personeel. “Wij werken vooral op de verdere modernisering van onze infrastructuur en op de perfectionering van onze logistiek. Wij realiseren op die manier meer toegevoegde waarde. Op het moment dat we onze klanten betrouwbare oplossingen kunnen garanderen in de goederenstroom zijn we als Wijngaard Natie ook voor de toekomst goed geplaatst”, zegt Van den Eynde. “Wij hebben zwaar geïnvesteerd in onze terminal en op termijn halen we daar ongetwijfeld de vruchten vanop.”

Ondertussen blijft de zichtbaarheid wel heel erg beperkt. Hooguit twee tot drie weken. “Neen, het is nooit erger geweest”, zegt Van den Eynde. “In het verleden dienden we ook al eens door een neergang te gaan maar vandaag gaan we toch wel heel erg diep.”

Neen, de Wijngaard Natie heeft niets te maken met de behandeling van wijn. “We komen als bedrijf uit de Wijngaardstraat in Antwerpen. Ondertussen behandelen we hier effectief af en toe toch ook al eens wijn en spirits.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.