Nieuws Antwerpen Zilver voor tuinbedrijf Duo Verde

Zilver voor tuinbedrijf Duo Verde

Zilver voor tuinbedrijf Duo Verde

SONY DSC

SONY DSC

Tuinbedrijf Duo Verde uit Brasschaat kreeg zilver tijdens de jongste wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer. Het Antwerpse bedrijf scoorde in de categorie van middelgrote tuinen met een oppervlakte tussen 250 en 1.000 m². Zaakvoerders Jeroen Verheyen en Frederick Van Driessche kregen deze bekroning voor een tuinaanlegproject in Kontich.

Het promotieproject De Vlaamse Tuinaannemer werd 19 jaar geleden opgericht om het beroep van tuinaannemer op de kaart te zetten. Jaarlijks organiseert de werkgroep een wedstrijd waaraan alle professionele tuinaannemers kunnen deelnemen. Er worden prijzen toegekend in verschillende categorieën. Alle projecten worden eerst beoordeeld op aanleg en onderhoud. Daarna bepaalt een 5-koppige jury onder het voorzitterschap van groenauteur en radiopresentator Ivo Pauwels de winnaars.

In de categorie “Tuinen tussen 250 en 1.000 m²” ging het zilver naar Duo Verde voor de grondige renovatie van een achtertuin in Kontich. Tuinarchitect en –aannemer Jeroen Verheyen wist de bewoners te bekoren met zijn oog voor detail en smaakvolle afwerking. Van op het bestaande terras achter de woning nam het bijgebouw veel zicht naar de achterliggende tuin weg. Door de aanleg van een lange grasstrook, in combinatie met lage hagen en siergrassen, kreeg de tuin meer diepte en ademruimte. Deze planten werden omvat in een verhoogde plantenbak uit cortenstaal.

Het is niet de eerste keer dat Duo Verde in de prijzen valt. Vorig jaar kwam het Brasschaatse tuinbedrijf ook al als laureaat uit de bus in de wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer. Samen met zijn jeugdvriend Frederick Van Driessche startte tuin- en landschapsarchitect Jeroen Verheyen in 2011 Duo Verde bvba op. Voordien had hij tonnen kennis en ervaring opgedaan bij de Rotterdamse Stijlgroep, studiebureau Grontmij en het gerenommeerde tuinarchitectenbureau Wirtz.

Duo Verde is gespecialiseerd in tuin- en landschapsarchitectuur. Klanten kunnen er terecht voor totaalprojecten, van ontwerp tot aanleg en zelfs onderhoud, van een kleine stadstuin tot grootschalige projecten. Zowel residentiële en openbare tuinen als industriële tuinen behoren tot de mogelijkheden. De nadruk ligt altijd op kwaliteit en duurzaamheid. “Wij pinnen ons niet vast aan een eigen stijl. We trachten steeds tuinen te ontwerpen die passen bij de opdrachtgever, de architectuur van het huis en het bouwprogramma”, voegt Jeroen Verheyen er nog aan toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.