Nieuws Antwerpen Zimmo: ”Deze crisis legt alle risico’s van winkelvastgoed bloot.”

Zimmo: ”Deze crisis legt alle risico’s van winkelvastgoed bloot.”

Zimmo: ”Deze crisis legt alle risico’s van winkelvastgoed bloot.”

ANTWERPEN – In enkele segmenten van retail mogen we zware klappen verwachten en een reorganisatie binnen zorgvastgoed dringt zich op. Dat zegt Zimmo, de tweede grootste immosite in België, die samen met Stadim, het grootste onafhankelijke schattings-en consultingbureau van ons land, onderzocht welke economische impact er te verwachten valt op de vastgoedmarkt naar aanleiding van de coronacrisis.

Volgens Zimmo zal de coronacrisis een structurele impact hebben op het retailvastgoed. Dat zal zo goed als zeker substantieel krimpen in omvang. Stijgende leegstand en huurinkomstenrisico op korte termijn zullen evolueren in structureel dalende huurprijzen.

“Deze crisis legt alle risico’s van winkelvastgoed bloot en zal naar alle waarschijnlijkheid leiden tot een aanhoudende afwaardering van veel segmenten in het retailvastgoed, vooral dan op B-locaties. Dat hoeft niet te betekenen dat de fashionsector volledig uit het straatbeeld zal verdwijnen, maar veel retailers in deze branche zullen moeten excelleren om te overleven”, zegt de immosite.

Komende maanden zullen uitwijzen of er een impact zal zijn op de huidige zorgvastgoedmarkt (ziekenhuizen, woonzorgcentra en assistentiewoningen). Het huidige, lokaal gefragmenteerde aanbod lijkt kwetsbaar in tijden van gezondheidscrisissen.

Andere organisatie van kantoren

Ook kantoren zullen anders georganiseerd worden op korte termijn, zowel op het vlak van inrichting als van interne organisatie. Vraag is of er hierdoor impact komt op de waarde van kantoorvastgoed. De brede inburgering van thuiswerk, gestuurd door technologische mogelijkheden en een mentale switch bij werkgevers, zou mogelijk kunnen leiden tot een dalende vraag naar werkplekken.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.