Nieuws Antwerpen Zo Werkt Het ON TOUR in Brasschaat op 13 en 14 april

Zo Werkt Het ON TOUR in Brasschaat op 13 en 14 april

Zo Werkt Het ON TOUR in Brasschaat op 13 en 14 april

Na enkele succesvolle edities van het pop-up kantoor ‘Zo Werkt Het’ in de Antwerpse wijk Zurenborg begint de formule nu aan een tournee. Met intensieve persoonlijke coaching wil de Provincie Antwerpen mensen sterker maken richting arbeidsmarkt. Brasschaat is op 13 en 14 april de eerste gemeente waar de tourkaravaan van Zo Werkt Het halt houdt.

Coaches peilen tijdens het pop-up kantoor gedurende een uur naar minder voor de hand liggende, maar even noodzakelijke vaardigheden en talenten die er op de werkvloer toe doen: hoe werk je met iemand samen, wat zijn je sociale vaardigheden, hoe neem je beslissingen.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Antwerpen: “We merken dat bij heel wat werkzoekenden sollicitatievermoeidheid optreedt. Vaak hebben ze geen diploma of te weinig werkervaring en doorlopen ze een interimkantoortraject. Dat helpt hen tijdelijk wel vooruit, maar zorgt te weinig voor werkzekerheid op lange termijn. Via dit project zorgen we ervoor dat geïnteresseerden hun sollicitatievaardigheden aanscherpen.”

Op 13 en 14 april kan al wie werk, ander werk of een opleiding zoekt terecht in het vrijetijdscentrum aan de Bredabaan 407 in Brasschaat. Je kan er langsgaan voor een uurtje intensieve persoonlijke coaching. Nina Timmermans van Kessels & Smit brengt je talenten in kaart, acteur Maxime De Winne geeft bruikbare tips voor die meer dan geslaagde eerste indruk en CV-wizard en Zo Werkt Het bezielster Kathleen Art kijkt cv’s na, geeft loopbaanadvies en sollicitatietips.
Tot slot kan wie dat wil ook nog voor een professionele portretfoto terecht bij Wouter Kersbergen van Spindokter.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Deelnemen aan de pop-up is gratis, wel moet je inschrijven.
In het najaar houdt de Zo Werkt Het karavaan ook nog halt in Schoten en Kapellen.
“Het is een goede zaak dat we dit aanbod verder kunnen uitrollen over de provincie, aangezien op tal van plaatsen mensen met deze uitdagingen kampen”, aldus gedeputeerde Caluwé.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.