Nieuws Antwerpen Zonnepanelenpionier Luc Martens back in town

Zonnepanelenpionier Luc Martens back in town

Zonnepanelenpionier Luc Martens back in town

zonnepanelenEen van de pioniers van de zonnepanelensector in Vlaanderen is ‘back in town’. Luc Martens uit Brasschaat gaat in op de oproep van energieminister Bart Tommelein om zo veel mogelijk zonnepanelen te leggen op private, bedrijfs- en overheidsdaken.  “ Er liggen nog veel daken te niksen in de zon, terwijl stroomproductie via zonnepanelen een van de belangrijkste groene stroombronnen zal blijven in Vlaanderen” zegt Luc Martens in een persmededeling.  

Luc Martens is één van de pioniers van de zonnepanelenindustrie in Vlaanderen. Hij was de initiatiefnemer en drijvende kracht achter het langste zonnepanelenproject in Europa, de Solar Tunnel langs de E19 Antwerpen-Breda waar over een lengte van 3,4 km 16.000 zonnepanelen liggen. Door de afschaffing van de overheidssubsidies zag hij zich genoopt om zijn activiteiten eind 2013 stil te leggen. Nu de mentaliteit rond zonnepanelen gekeerd is wil hij opnieuw zijn kans gaan.  

www.sps.be/sorry,  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.